SEGRE

VÍDEO | Així es va viure la victòria d''Alcarràs' a la Berlinale

Llàgrimes d'alegria de l'actriu Xènia Roset, amb una altra protagonista, Elna Folguera, en segon pla, amb el seu pare.

Llàgrimes d'alegria de l'actriu Xènia Roset, amb una altra protagonista, Elna Folguera, en segon pla, amb el seu pare.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les més de dos-centes persones que van omplir la sala principal de Lo Casino d’Alcarràs van aguantar estoicament la retransmissió en una pantalla gegant de la cerimònia de lliurament de premis, en rigorós alemany i anglès, fins que just al final, quan es va decidir el premi a la millor pel·lícula, es va escoltar el nom que tots esperaven.

L’eufòria va esclatar entre veïns, autoritats i, sobretot, bona part dels protagonistes de la cinta –sense cap experiència professional–, que acabaven d’arribar a penes uns minuts abans de Berlín, on dimarts van participar al costat de la directora en la presentació d’Alcarràs.

Abraçades, crits de joia, salutacions, selfies amb amics i familiars..., i foto final de grup mentre a la pantalla apareixia també emocionada Carla Simón recollint l’Os d’Or. 

Entre els més exultants, Jordi Pujol Dolcet, de Cal Batarri de Soses, el protagonista d’aquesta pel·lícula coral centrada en una família que emprèn l’última collita de préssecs després de diverses generacions dedicades al camp. “L’hem fet en català i l’Os l’hem guanyat tots els pagesos!”, va exclamar. “Espero que amb aquesta pel·lícula ens reconeguin el nostre treball més del que fan avui dia”, va afegir en to reivindicatiu.

tracking