SEGRE

PATRONALS ELECCIONS

Sis mil empresaris de Lleida a Pimec, cridats a elegir president

Entre el fins ara secretari general Antoni Cañete i la candidatura independentista de Pere Barrios || Els socis poden exercir el dret a vot fins a les 17.00 hores

Els socis estan cridats a votar avui a les seus de la patronal.

Els socis estan cridats a votar avui a les seus de la patronal.PIMEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de sis mil empresaris lleidatans estan cridats a votar avui per elegir el que serà el nou president de la patronal de petites i mitjanes empreses catalanes Pimec. Han d’optar entre els candidats Antoni Cañete, fins ara secretari general i mà dreta del sortint Josep González, i Pere Barrios, que lidera la llista independentista Eines Pimec, avalada per l’Assemblea Nacional Catalana.

En concret, a Lleida poden votar uns sis-cents empresaris de forma individual i uns altres 5.400 col·lectivament. El vot de les diferents associacions i gremis que forma part de Pimec es mesura en funció dels socis que tingui cadascuna de les organitzacions.

En el cas de Lleida, es pot emetre el vot a la seu que l’organització té al carrer rambla Ferran entre les 10 i les 17 hores i es calcula que l’escrutini final de tot Catalunya podria conèixer-se un parell d’hores després.

Candidatures

Cañete ha integrat a la seua llista Jaume Saltó, d’Electrònica Saltó, que ha estat compaginant la presidència de Pimec Lleida amb la de la Cambra de Comerç. També compta amb Carlos Rabaneda (Rocroi SL) i Xavier Caufapé (Clínica Terres de Ponent SLU). Per la seua part, Pere Barrios incorpora a la seua llista els lleidatans Eduard Porta (Promocat Exteriors SL), com a candidat a una de les vicepresidències de Pimec, i a Montserrat Rosell (Altinco SL), per a una de les vocalies.

Antoni Cañete defineix la seua com una candidatura “per a tots”, basada en la flexiseguretat per als empresaris de pimes i autònoms, amb capil·laritat i proximitat per als socis del món rural, que busqui la representativitat per a les pimes a nivell també estatal i que ajudi a generar un capitalisme més inclusiu, segons va resumir a l’acte final de campanya.

Barrios, pel seu costat, busca presidir una Pimec menys gestoria –diu–, al·legant que fins ara ha estat “excessivament tranquil·la, evitant sempre qualsevol tipus de conflicte i enfrontament amb l’administració i institucions quan potser convenia fer-ho”.

Amb aquestes eleccions es tanca definitivament un capítol de Pimec amb 23 anys de presidència en mans del lleidatà Josep González.

tracking