SEGRE

Aragonès celebra que el mercat laboral a Catalunya és "sòlid i estable"

El president de la Generalitat ha inaugurat la 34a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, amb més de 700 assistents

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dijous que el mercat laboral a Catalunya és "sòlid i estable" malgrat el context incert provocat per la guerra a Ucraïna. En inaugurar la 34 Trobada Empresarial al Pirineu que se celebra entre aquest dijous i divendres a La Seu d’Urgell, ha afirmat que a Catalunya "mai havien treballat tantes persones com hi treballen avui". "Queda molt per recórrer, però avancem en la bona direcció", ha afirmat Aragonès, qui també ha dit textualment que l’economia no només no està estancada, sinó que va bé.

Aragonès insisteix en esgotar la legislatura

D'altra banda, Pere Aragonès ha insistit en la necessitat d'esgotar el mandat a Catalunya, tot argumentant que no hi ha hagut una legislatura sencera des de l'any 2010. "Al 2025, la ciutadania que voti i decideixi si ens ha de retirar la confiança", ha refermat. Des de la Seu d'Urgell, ha dit que en un context de minoria parlamentària l'estabilitat es guanya "cada dia" arribant a acords. Quant a l'aposta per la reindustrialització, ha indicat que s'ha protegit "la política industrial" de la incertesa que generen unes eleccions com les del 23-J, tot detallant que s'ha assolit un pacte nacional amb els grups parlamentaris, patronals i sindicats.

Foto de família de l'acte inaugural de la Trobada Empresarial al Pirineu / Eva Martínez

Més de 700 assistents a la trobada

El president de la 34 Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, ha xifrat en més 700 els assistents a la trobada, el que significa el "rècord absolut" de l’esdeveniment, que se celebra entre aquest dijous i divendres a La Seu d’Urgell. En declaracions a la premsa, Serveto ha celebrat que en l’edició d’aquest any hi ha hagut 75 espónsors, un 40% més que un any enrere, quan van ser 55 les empreses participants. "Això demostra que el teixit empresarial de Catalunya i d’Andorra, no només volen vindre a la reunió, sinó que volen formar part", i ha detallat que les empreses i assistents andorrans signifiquen el 20% del total.

La trobada té l’objectiu de reunir "els millors conferenciants i ponents" per tractar temes d’actualitat, geopolítics, econòmics i empresarials. Les prioritats també passen per "continuar fomentant el desenvolupament" de l’economia de Lleida, Catalunya i Andorra, i valorar el talent empresarial.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant el seu discurs a l'acte inaugural de la Trobada Empresarial al Pirineu.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant el seu discurs a l'acte inaugural de la Trobada Empresarial al Pirineu.Marta Lluvich / ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb l'alcalde de la Seu d'Urgell en funcions, Francesc Viaplana i el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, abans de la inauguració de la 34a edició.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb l'alcalde de la Seu d'Urgell en funcions, Francesc Viaplana i el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, abans de la inauguració de la 34a edició.Marta Lluvich / ACN

tracking