SEGRE

HOQUEI NACIONAL CATALANA

Ascens històric del CP Vila-sana

Guanya 2-4 a Girona i puja a l’OK Lliga

Les jugadores van celebrar l’ascens a la mateixa pista del Girona.

Les jugadores van celebrar l’ascens a la mateixa pista del Girona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CP Vila-sana va fer ahir història al convertir-se en el primer equip de Lleida a arribar a l’elit de l’hoquei femení. L’equip del Pla d’Urgell en tenia prou amb un empat a la pista del Girona, però va firmar l’ascens per la porta gran, guanyant per 2-4. Girona i Vila-sana es jugaven l’ascens en l’últim partit de la Lliga.

Les lleidatanes arribaven líders, però amb només un punt més. El que guanyava ascendia i l’empat beneficiava el Vila-sana. L’equip que entrena Jordi Capdevila va marcar primer, però el Girona va empatar poc abans del descans i va marcar el 2-1 tot just iniciar-se la segona part. Però la reacció va ser imparable. Victòria Porta, que ja havia marcat el primer gol, va firmar tres gols més (2-4) per segellar una gesta impressionant.

El club, creat el 2003, és el primer de Lleida que col·loca un equip femení d’hoquei a l’elit

“En set anys aquest equip ha escalat totes les categories fins arribar a l’elit”, explicava Ramon Porta, president d’un club que es va fundar el 2003. “És la primera vegada que l’hoquei femení de Lleida arriba a l’elit. A partir de dilluns ja ens preocuparem pel que ens espera, però ara estem molt satisfets. I més sent un equip d’una població de 600 habitants. La lluita per tirar endavant la nostra aposta per l’hoquei femení ha tingut premi. I hem superat clubs que estan consolidats i de ciutats que són molt més grans”, afegia.

Per la seua part, l’entrenador, Jordi Capdevila, va explicar que “sabíem que havíem d’anar a buscar el partit. No podíem especular amb el resultat i s’ha vist de seguida. Encara que hem hagut de remuntar, hem estat molt superiors”, valorava. “L’any passat ens vam quedar a les portes de l’ascens i ara ho hem aconseguit. Ara toca gaudir-ne aquest cap de setmana.”

Capdevila valorava el bon partit de les joves jugadores. “Estic realment emocionat. Sabien que veníem a Girona a jugar-nos-ho tot a una carta. M’han demostrat que han madurat a passos de gegant.”

Porta explica que, amb l’ascens, el club haurà de triplicar el seu pressupost la temporada vinent. “Aquest any teníem uns 42.000 euros, però amb l’ascens haurem d’arribar als 120.000. És una Lliga de catorze equips però tenim dos desplaçaments a Galícia, un a Astúries i tres a Madrid”.

Però el primer serà celebrar-ho. I la festa de l’ascens es farà dissabte vinent, dia 10. “Farem una rua per Vila-sana i un sopar popular per poder celebrar-ho tots plegats”, va dir Porta.

Les jugadores van celebrar l’ascens a la mateixa pista del Girona.

Les jugadores van celebrar l’ascens a la mateixa pista del Girona.

tracking