EL MILLOREL PITJOR

A reveure, infinit Iniesta

El Barça s’acomiada del seu emblemàtic jugador amb un triomf davant la Reial Societat en un partit molt emotiu decidit amb un gol de Coutinho || El manxec va delectar amb el seu joc en el seu últim partit

Iniesta va cedir el braçalet de capità a Messi quan el manxec va ser substituït en els últims minuts amb l’estadi corejant el seu nom.EFE

Andrés Iniesta va posar punt final a la seua etapa a la Lliga i al FC Barcelona, en un partit en el qual els blaugranes van guanyar la Reial Societat (1-0) i en què el capità barcelonista no es va deixar res per tornar a brindar espurnes de la màgia que encara atresora i que ara gaudiran a Àsia. Abans de l’inici del matx, tot el Camp Nou es va convertir en un gegantí mosaic en homenatge a Andrés Iniesta. El tifo portava el missatge: “Infinit Iniesta”. El manxec i el reialista Xabi Prieto, que ja no jugaran l’any que ve als seus equips, van intercanviar dos plaques commemoratives abans del partit.

La primera part va resultar insulsa i, encara que els dos equips van tenir les seues ocasions, es notava que al xoc li faltava un mínim al·licient, ja que cap s’hi jugava absolutament res en una Lliga ja decidida.Sense Messi al camp per segon partit consecutiu (ja va descansar contra el Llevant), Iniesta va intentar empènyer els seus quan el Barça s’iniciava en atac, però no va tenir la complicitat que troba en l’argentí amb altres socis, com Dembélé i Coutinho, entre d’altres.

La Reial va tenir molt pocs problemes per posar en un compromís el Barça i abans del minut 10 ja havia obligat Ter Stegen a treure la pilota en dos ocasions. Iniesta, el blaugrana més actiu, va respondre amb un xut ras, que va acabar amb la pilota al lateral de la porteria de Moyá.

Sense dominador clar, malgrat que la Reial sempre es replegava amb molts jugadors, el Barcelona va optar per no malgastar els contraatacs, encara que cap va acabar en èxit. Passat el quart d’hora, Piqué la va tenir al punt de penal, però la pilota li va botar abans i la rematada no va tenir força i encert. Tampoc va estar precís Rakitic en una rematada de cap a centrada de Démbelé al 24.

En una de les moltes vegades que Dembélé va intentar en solitari la seua cavalcada per la dreta, Raúl Navas el va caçar entrant-li al peu de suport quan el francès ja se n’anava. Malgrat l’aparatositat de l’entrada, i que el francès va requerir atenció mèdica, Dembélé es va reposar. Però la trompada el va obligar a demanar el canvi als set minuts del segon temps.

La inoperància de Barça i la seua escassa espurna davant la va resoldre Coutinho en una acció individual en la qual va tornar a buscar el pal llarg amb un tir creuat per marcar un gran gol (1-0).

Després de 19 anys sense puntuar al Camp Nou, la Reial semblava que havia trobat un bon escenari per trencar aquesta ratxa, ja que no va deixar de trepitjar els voltants de Ter Stegen.

La compensació en l’altre bàndol va arribar al 22 del segon temps, quan Messi va entrar per Coutinho, just abans que Piqué estigués a punt de marcar el segon. L’entrada de Messi va canviar per complet el mapa del partit. La Reial va quedar bloquejada i el Barça va aconseguir el domini. En la primera intervenció de l’argentí aquest va servir a Denis Suárez que davant de Moyá no va saber definir en gol. En un altre contraatac iniciat per Messi, la pilota va acabar en Luis Suárez, que va centrar i l’argentí va rematar de cap.

Al 80 va arribar el moment de la nit, quan es va ordenar el canvi d’Iniesta, que va sortir emocionat i entre abraçades dels seus, amb tot el camp dret corejant el seu nom.

Pocs minuts després, amb el partit ja del tot trencat i amb opcions a les dos porteries, Xabi Prieto també va entrar per jugar uns instants per dir adéu a la seua carrera.

“Gràcies a tots els meus companys, a tots i cada un. Us trobaré molt a faltar. I gràcies a la meua afició per tot l’afecte i respecte que m’heu fet sentir. Me’n vaig amb 34 anys, com un home, gràcies per tot aquest últim mes que m’heu demanat que em quedés”, va afegir.

Iniesta va tancar el discurs amb una de les frases que més ha repetit quan ha celebrat títols amb l’equip blaugrana. “Us portaré al meu cor per sempre. Aquesta setmana m’he quedat sense paraules. Visca el Barça, visca Catalunya i visca Fuentealbilla!”.