BÀSQUET LLIGA CATALANA LEB

Patacada i eliminats

El Força Lleida torna a caure contra un equip de LEB Plata, el Girona, i no jugarà la final a quatre del Barris Nord || Primera part nefasta en defensa amb un rival que va arribar a guanyar per 25 punts

Albert Lafuente penetra a cistella davant de Menno Dijkstra i Gerard Sevillano, ex del Força Lleida.ITMAR FABREGAT

L’ICG Força Lleida va perdre ahir de nou davant d’un rival de LEB Plata, en aquesta ocasió el Girona, i no disputarà la final a quatre de la Lliga Catalana LEB del cap de setmana al Barris Nord (73-87). Els de Jorge Serna van firmar una primera meitat horrorosa, tant en actitud com en defensa, cosa que va provocar una gairebé impossible remuntada durant el segon acte, malgrat la lleugera millora en el joc defensiu.

Els primers compassos van ser els millors minuts de l’ICG Força Lleida, amb un parcial de 8-0. Però les coses van començar a torçar-se amb rapidesa. Els desajustos continus i una facilitat sorprenent per deixar que els rivals llancessin des de l’exterior van provocar la reacció del Girona, que no va tardar a ficar-se de nou en el partit. Dos triples consecutius de Sàbat, que ahir va fer un clínic, van completar un parcial de 0-11 amb què els visitants es van situar 6 punts a dalt (12-18). Només Shaquille semblava aguantar el tipus, mentre el Girona continuava castigant una vegada i una altra la passivitat lleidatana, per arribar al final del primer acte amb el 18-25.

Ni els intents de Serna per reajustar les línies van ser capaços d’aturar l’avenç d’un rival que es va situar 13 punts a dalt (20-33) després de tot just dos minuts del segon quart. Martí se’n va anar a la banqueta amb la tercera personal i el Girona va continuar dominant, aquesta vegada amb un Sevillano espectacular en la seua tornada al Barris Nord. Dos triples seguits de Moreno van suposar una màxima diferència de 21 punts (28-49) davant de la desesperació dels locals, als quals un LEB Plata els estava humiliant davant de la seua afició.

Res de nou després del pas pels vestidors. Els mateixos errors, nervis i una màxima renda de 25 (35-60) després d’una antiesportiva de Stutz, un dels més perduts. L’ICG Força Lleida hauria pogut reaccionar a força dels triples de Santa Ana i un parcial de 7-0 (42-60) va fer que l’entrenador del Girona demanés temps. L’equip visitant va saber a què jugar, sota la direcció de Sàbat, mentre els lleidatans corrien darrere dels rivals i arribaven sempre tard. Malgrat el primer intent de remuntada, la diferència era pràcticament insalvable abans de l’últim quart (52-68).

De nou van sortir adormits els de Serna, i van encaixar un parcial de 0-7 (52-75). Van respondre amb un 8-0 però el tècnic visitant va tornar a aturar l’empenta local aturant el matx. Nova cistella de Dijsktra i el sisè triple de Sàbat van deixar el duel sentenciat a falta de 4:45 per al final, malgrat que Serna demanés temps amb el 60-80. El poc ambient del pavelló es va convertir en silenci i els dos equips es van dedicar a intercanviar-se cops, que van donar pas als últims compassos, en els quals va debutar Xavier Quintana. Segona derrota a la Lliga Catalana després de perdre en el debut amb l’Hospitalet. Un avís en pretemporada perquè no torni a repetir-se la imatge de la primera meitat.

El Girona va certificar la classificació per a la final a quatre del cap de setmana al Barris Nord i va donar l’accés a l’Hospitalet, que també estarà present com a segon del grup 1. Per la seua banda, al grup 2 ahir va certificar l’accés a la final a quatre el Prat, que es va desfer del filial del Barça per un clar 70-59. El quart equip classificat per al cap de setmana sortirà del duel que disputaran demà (21.00) el filial blaugrana i l’Ilerdauto Nissan Pardinyes, que havia de jugar-se diumenge però que es va ajornar a causa de la mort del pare d’un jugador del Barça. Per accedir a la final, els lleidatans hauran de guanyar i els blaugranes passaran si són ells els que acaben imposant-se a la Ciutat Esportiva.

“Aquesta derrota és un toc d’atenció sever” El tècnic de l’ICG Força Lleida, Jorge Serna, va resumir el partit tot dient que “hem estat bé cinc minuts i ja està”, i va mostrar clarament el malestar per la imatge que havia donat l’equip. “Després hem desaparegut, ens han fet de tot i no hem tingut resposta. Hem de ser conscients que cal jugar com un equip i sense tantes individualitats. És un toc d’atenció sever per a nosaltres, perquè hem volgut solucionar-ho tot molt ràpid en atac, però el problema estava en la defensa. Tenim poc temps per millorar i cal posar-s’hi com més aviat millor”, va afegir Serna després del partit.