ELS DETALLS

El Barça brilla contra el Sevilla

Els blaugranes liquiden el partit en 8 minuts amb un rival que va tenir ocasions per avançar-se || Luis Suárez, Arturo Vidal, Dembélé i Messi van marcar abans que Mateu Lahoz deixés l’equip amb nou

Luis Suárez va marcar un golàs per inaugurar el marcador, amb una xilena davant de la qual no va poder fer res la defensa sevillista.EFE/TONI ALBIR

Vuit minuts de vertigen durant la primera meitat, en els quals els blaugranes van aconseguir tres gols, van decidir la golejada del Barça davant del Sevilla (4-0), en un partit que va dominar l’equip de Lopetegui fins que els de Valverde, amb la seua descomunal pegada, van inaugurar el marcador. El triomf permet al Barça situar-se segon en el campionat, amb dos punts menys que el Madrid, després de les vuit primeres jornades.

L’acció a les àrees va definir el partit, en el qual Sevilla va portar el pes de les operacions en el primer temps i va tenir fins a quatre ocasions clares per avançar-se en el marcador, però a la primera gran oportunitat el Barça va anotar i als de Julen Lopetegui els va caure el decorat del partit. Que Luis Suárez regna en el caos és una realitat. L’uruguaià va salvar el seu equip davant de l’Inter de Milà i ahir va obrir la llauna amb un magnífic gol en el minut 27, un gol de xilena, després d’una centrada de Semedo, pràcticament a la primera acció de perill dels de Valverde. Fins aleshores, el Sevilla va dominar la situació, la possessió i les arribades a l’àrea, però Luuk de Jong no va estar encertat, l’holandès va perdonar i el seu equip va pagar cara aquesta falta de punteria. Abans de l’1-0, De Jong, el sevillista, no va aprofitar una gran centrada d’Ocampos des de l’esquerra (11’) i Fernando no va encertar en una rematada de cap a la sortida d’un córner (13’). El Barça estava mal situat sobre el tauler. El Sevilla s’emportava els rebutjos, creava i s’imposava davant d’un rival desaparegut, que ho confiava tot a alguna fogonada dels de davant. Una rematada franca al segon pal de De Jong (18’) va ser el següent avís i l’holandès fins i tot en va tenir una altra, quan va picar massa una pilota al 26. Tot va acabar aquí per als andalusos. Al següent minut, Semedo l’hi va posar a Luis Suárez perquè aquest marqués l’1-0. Al minut 32 una passada d’Arthur va ser desviada per Arturo Vidal, un gol que va ser validat pel VAR i, al 35, una jugada individual de Dembélé va suposar el 3-0. Tot en vuit minuts.

A la segona part, Lopetegui, amb tot perdut, va jugar amb tres centrals, va buscar més arribades, però el partit ja estava decidit. La demostració que aquesta no era la nit del Sevilla ni de Luuk de Jong va ser un nou error de l’holandès, que va rematar al pal quan estava sol davant de Ter Stegen (49’). Valverde va donar descans a Arthur i a Arturo Vidal, i va posar en joc Busquets i Rakitic. Messi va tenir el 4-0, en una gran jugada individual (60’), Dembélé va oferir un parell d’arrancades des de l’esquerra i el Sevilla, amb poca fe, va buscar descomptar en el marcador. Al minut 78, Leo Messi, en un magistral llançament de falta, va posar el 4-0 i va demostrar per què el Sevilla és una de les seues víctimes preferides a LaLiga, ja que ha marcat 37 gols en els 38 partits que ha jugat contra els sevillans.

Al final el partit es va enredar. El Barça va acabar amb nou per l’expulsió per roja directa del jugador del planter Ronald Araujo. El central uruguaià, que havia sortit un quart d’hora abans en substitució de Todibo, amb molèsties, i que debutava ahir amb el primer equip va haver d’abandonar després d’una entrada a un rival. Poc després va ser Dembélé qui va haver d’encarar el camí cap als vestidors després que Mateu Lahoz li mostrés també roja directa, malgrat estar ja amonestat.