SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Atletes a l'aeroport

Jone Zabaleta i Abderrahim El Jaafari, guanyadors, de la carrera dels 10 quilòmetres d’Alguaire || El premi consistia en bitllets d’avió per a Palma

Un moment de la carrera que es va disputar ahir al voltant de l’aeroport d’Alguaire.

Un moment de la carrera que es va disputar ahir al voltant de l’aeroport d’Alguaire.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jone Zabaleta i Abderrahim El Jaafari van ser ahir els guanyadors de la setena edició de la carrera dels 10K Aeroport d’Alguaire, que va reunir uns 300 atletes entre les diferents propostes de l’organització, l’ajuntament d’Alguaire, l’Aeroport i l’Associació Esportiva Ekke. Els dos guanyadors es van emportar el premi, que consistia en uns bitllets d’avió a Palma.

En dones la més ràpida va ser Jone Zabaleta (At. San Sebastián), que la setmana anterior va ser la guanyadora de la Cursa del Caragol, de Linyola. En aquesta ocasió va aconseguir el triomf al firmar un temps de 37:31. El segon lloc va ser per a Anna Artal (Amics Atletisme Andorra), amb 40:53, mentre que a la tercera posició va quedar Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), amb 43.40.

L’organització tenia un premi de 150 € per batre el rècord de la prova, però ningú va aconseguir fer-ho

En la categoria masculina el triomf va ser per a Abderrahim El Jaafari (Running Zaragoza), que va parar el crono en 32:28. El van acompanyar al podi Roger Camprubí (AE Ekke), segon amb 34:07, i Marc Castán (CA Oroel Jaca), amb 34:24. L’organització tenia un premi especial de 150 euros per a qui batés el rècord de la prova, però ni El Jaafari ni Zabaleta no van rebaixar la major marca històrica, 31:13 en la categoria masculina i 37:05 en la femenina.

La cursa es va disputar en un traçat de 10 quilòmetres pel perímetre de l’aeroport, totalment en asfalt i molt pla. Els organitzadors també van programar carreres infantils i una marxa popular, no competitiva, que era la gran novetat d’aquesta edició.

Com a les dos edicions anteriors, la prova s’ha sumat al projecte Aturem l’obesitat infantil, que impulsen la Diputació de Lleida i l’Associació Esportiva Ekke, amb l’objectiu de fomentar l’esport en edats infantils i sensibilitzar-los de la importància de la pràctica esportiva. Alhora es va organitzar un taller de nutrició de la fruita per als joves, una vegada havien finalitzat les carreres, també amb l’objectiu de promocionar l’alimentació saludable.

tracking