SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

El Lleida UA renunciarà el 2020 a participar en alguns campionats per estalviar

El Lleida UA renunciarà el 2020 a participar en alguns campionats per estalviar, a causa de la seua delicada situació econòmica || Manté els dos equips a la Primera divisió estatal

Formació de l’any passat de l’equip femení del Lleida UA, que competeix a Primera divisió.

Formació de l’any passat de l’equip femení del Lleida UA, que competeix a Primera divisió.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ens hem plantejat renunciar a competir la pròxima temporada a Primera divisió estatal amb els dos equips que tenim, a causa de les dificultats econòmiques”, explica Sebastià Vidal, president del Lleida UA. “Finalment hem decidit seguir un any més, però fent un pla d’ajustament molt sever”, afegeix.

El Lleida UA, per tant, mantindrà un any més l’equip femení i el masculí sènior competint a l’avantsala de la màxima categoria de l’atletisme espanyol, encara que ho farà mantenint la precarietat econòmica de les últimes temporades. “Per estalviar el màxim possible renunciarem a participar en algunes competicions, com el Campionat d’Espanya de Cros i donarem la baixa a alguns atletes”, explica. A més, com ja van començar a fer aquesta mateixa temporada, els desplaçaments pròxims els faran el mateix dia, sense pernoctar. “Ens estrenyerem el cinturó per on puguem”, assenyala.

El Lleida UA compta amb prop de 200 joves a la base i el club destaca que costa captar esportistes

El Lleida UA tancarà l’exercici amb un dèficit de 20.000 euros. “Teníem un pressupost de 100.000 euros, però les despeses se’ns han disparat en 20.000 més del previst”, explica Sebastià Vidal. “Afortunadament hem saldat el deute que teníem amb la Federació Espanyola d’Atletisme. Arrossegàvem 20.000 euros, que hem anat pagant a terminis, 400 euros cada mes els tres últims anys. El juliol passat el vam acabar de pagar”, afegeix.

En aquestes circumstàncies, l’únic objectiu esportiu per als dos equips, femení i masculí, és mantenir-se a Primera divisió, categoria que aquest any han salvat per poc. “Som l’únic club de la categoria que no paga els seus atletes”, assenyala Vidal. Tot i així, el club és receptor d’esportistes, ja que “a nivell de Catalunya sí que estem en la categoria més alta i poder competir amb els millors atletes catalans és un estímul per a molts”, explica.

Una altra dificultat afegida és la fuga de talents. “Cada any hi ha clubs que fitxen els que destaquen. Les germanes Aitana Radsma, campiona d’Espanya de tanques i Àfrica Radsma, subcampiona, se’n van al Playas de Castelló. Maria Navarro se’n va a l’Agrupació Atlètica de Catalunya i un dels nostres llançadors, Marc Liébana, té ofertes de diversos clubs”, explica. Daniel Cogul, campió català en pes i disc; Alèxia Barroso, doble campiona en pes i Pablo Oliver, subcampió català en martell, han rebutjat ofertes del FC Barcelona.

Formació de l’any passat de l’equip femení del Lleida UA, que competeix a Primera divisió.

Formació de l’any passat de l’equip femení del Lleida UA, que competeix a Primera divisió.

tracking