SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

Volen recuperar el 2021 el centre de tecnificació de Lleida

Primera reunió institucional per cobrir la piscina de 50 metres del CN Lleida

La piscina de 50 metres del CN Lleida es va reestrenar aquest juny després d’una profunda remodelació.

La piscina de 50 metres del CN Lleida es va reestrenar aquest juny després d’una profunda remodelació.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi del Covid-19 ha paralitzat competicions i ha obligat a ajornar molts projectes de futur, entre els quals la recuperació del centre de tecnificació de natació que va ser clausurat a Lleida fa dos dècades, el 1999. La delegació a Lleida de la Federació Catalana de natació estava en converses amb la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat per reflotar el centre de cara al curs que ve, però la pandèmia ha obligat a ajornar-ho una temporada, a la 2021-2022.

Ahir es van reprendre les negociacions de forma telemàtica entre tots els implicats amb dos clars objectius: reactivar el centre de tecnificació a partir de l’octubre de l’any que ve i cobrir en un termini de tres o quatre anys la piscina de 50 metres del CN Lleida, un vell somni de la mateixa entitat, que necessita el suport institucional per l’elevat cost, poc més d’un milió d’euros.

El club té l’encàrrec de presentar pressupostos per cobrir la piscina, que costa més d’un milió

A la reunió telemàtica d’ahir van assistir, entre altres, el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; el regidor d’Esports de la Paeria, Sergio González; una representant de la Diputació, Gemma Vilarasau; el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, i el delegat a Lleida, Carles Mas, a més del president del Club Natació Lleida, Josep Maria Talavera. Tots ells van donar el vistiplau a la recuperació del centre de tecnificació i van acordar treballar per finançar el cobriment de la piscina, per la qual cosa s’ha encarregat al club que presenti un pressupost detallat de tots els costos per poder estudiar-los a la propera reunió, programada per al mes de setembre.

La recuperació del centre i comptar amb una piscina olímpica durant tot l’any suposaria un reconeixement important per a la natació lleidatana, que actualment viu un dels millors moments de la seua història, similars a l’època daurada que va viure als anys noranta. Després d’una travessia pel desert de gairebé dos dècades, en les quals amb prou feines sortien nadadors de nivell, ara el planter lleidatà compta amb una nombrosa representació, encapçalada per noms com els de Paula Juste, Ferran Julià, Cristina Garcia i Emma Carrasco, entre altres.

“Totes les parts han mostrat una bona predisposició per recuperar el centre i mirar de cobrir la piscina, que per a la natació lleidatana seria molt important”, afirma Mas, que adverteix que “ara no competim en igualtat de condicions, ja que s’entrena en una piscina de 25 i es competeix a la de 50. Tenir-la milloraria el nivell dels nadadors”.

El CN Lleida i el Català benjamí de l’any que ve La competició oficial de natació d’aquest curs ha quedat cancel·lada a nivell autonòmic i, entre competicions afectades, destaca el Campionat de Catalunya de natació artística, que s’anava a disputar aquest mes de juny al CN Lleida. Carles Mas va confirmar que, tot i que encara no és oficial, “la idea de la Catalana és mantenir la seu del campionat per a l’any que ve”. A més, el club també té intenció de sol·licitar per al 2021 el Campionat de Catalunya de la categoria benjamina.

tracking