SEGRE

OLIMPISME JOCS OLÍMPICS D?HIVERN 2030

Avança la precandidatura per als Jocs d'Hivern Pirineus Barcelona

El COE va formalitzar la petició al COI d'organitzar els Jocs d'Hivern Pirineus Barcelona

Foto d’arxiu d’una de les taules de treball de Pirineus-Barcelona 2030.

Foto d’arxiu d’una de les taules de treball de Pirineus-Barcelona 2030.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Espanyol va entregar el juliol passat una carta al COI per formalitzar la precandidatura de Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, segons TV3. La petició presentada al president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha rebut el suport del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Els tres presidents han enviat sengles cartes de suport al projecte olímpic, el primer pas requerit abans de començar un procés de diàleg amb les diferents institucions implicades i decidir si la candidatura és viable.

Els detalls del projecte no estan definits a l’espera de reunions amb institucions i ecologistes

Val a recordar que la candidatura va viure una gran polèmica política a l’anunciar el president d’Aragó, Javier Lambán, que la seua comunitat no participaria en el projecte i acusar de “deslleialtat” Pere Aragonès, per no esmentar la seua autonomia a la carta que va dirigir el Comitè Olímpic Espanyol (COE) a mitjans de juliol per optar formalment als Jocs.

En la seua última reunió abans d’agost, el Govern va acordar crear una comissió per elaborar el projecte de la candidatura i establir les directrius per organitzar els mecanismes de participació ciutadana. També existeix la intenció de formar una taula de representació territorial, integrada, entre altres, per representants de la Generalitat i per membres dels consells comarcals, de les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona, de l’ajuntament de Barcelona, de l’Àrea Metropolitana de la capital catalana i del Conselh Generau d’Aran. També podran participar en les reunions entitats ecologistes.

Per la seua part, l’anterior secretari general de l’Esport català, Gerard Figueras, va esbossar uns Jocs tant a Barcelona com al Pirineu català i aragonès, així com a Andorra i a França per a esports per als quals les estacions catalanes no disposen d’instal·lacions, com el bobsleigh i el trampolí de salts, malgrat que ara per ara no hi ha detalls definits.

tracking