SEGRE

DEPORTES

Espectacle surrealista al Camp d'Esports

El club decideix jugar amb el Brea sense públic i alguns jugadors reconeixen que es van plantejar no jugar || No van funcionar ni el marcador ni el cronòmetre ni la megafonia

El Lleida dorm a la zona mitjana. Amb el triomf, els de Gabri arriben a una zona més tranquil·la tot i que amb la jornada incompleta.

El Lleida dorm a la zona mitjana. Amb el triomf, els de Gabri arriben a una zona més tranquil·la tot i que amb la jornada incompleta.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plantilla del Lleida Esportiu va tancar l’any vencent el Brea (1-0) i amb un nou despropòsit dels germans Esteve, propietaris del club, que van decidir de forma unilateral que el partit es jugués a porta tancada al·legant que no podien garantir la seguretat, una cosa que a més van comunicar només cinc hores abans de l’inici. Un gol de penal en l’últim minut transformat per Quim Araujo va portar la felicitat als jugadors i als aficionats que van aconseguir accedir al Camp d’Esports, escenificant units en una pinya la seua repulsa a la directiva. L’esperpent viscut va superar fins i tot el dels dos partits anteriors, en els quals no hi havia controls d’accés ni seguretat a l’estadi.

L’anunci del Lleida que es jugaria a porta tancada va agafar per sorpresa els jugadors i aficionats locals i també els seguidors aragonesos, que en alguns casos havien reservat hotel per fer més suportable el desplaçament. El mateix Brea, en un altre comunicat, va lamentar haver hagut d’assabentar-se d’aquesta decisió unilateral del Lleida a través de les xarxes. A més de lamentar la situació, la directiva aragonesa va mostrar suport als aficionats locals “pels moments tan difícils i complicats que els està tocant viure”.

La Paeria també va emetre una altra nota en la qual feia responsable de la decisió el Lleida i va tornar a “lamentar la imatge donada pel club davant la ciutat, els aficionats i davant del club rival i els seguidors”. Finalment, la plantilla del primer equip i el cos tècnic també van expressar la seua opinió en un altre comunicat en què es mostraven en total desacord per haver de jugar a porta tancada encara que al final van poder entrar els aficionats dels dos equips. A més, van afegir que es desvinculen de la gestió del club perquè “considerem que en el dia d’avui no ens representa. L’escut i l’entitat estan per sobre dels seus dirigents”

Plantilla i aficionats que van entrar van celebrar units el triomf i van mostrar el rebuig als propietaris

Després de concloure el duel, es van tornar a encendre bengales a la grada sense incidents

Dins del Camp d’Esports, mentre els espectadors intentaven trobar un mitjà per poder entrar, es podia observar una nova mostra de desídia per part dels responsables del club.

Brutícia a terra i cadires a banda, no es va utilitzar el marcador, ni el cronòmetre, ni tampoc la megafonia de manera que no es va poder escoltar, per segona vegada en menys d’un mes, l’himne del club que acompanya sempre els jugadors quan salten a la gespa.Tampoc hi va haver seguretat a l’exterior del camp perquè un parell de dotacions dels Mossos van marxar abans de l’enfrontament, encara que van tornar a la primera meitat i van entrar per anar-se’n al descans, i un parell de cotxes de la Guàrdia Urbana van donar un parell de voltes d’inspecció abans i després de finalitzar el partit.

L'equip es va plantejar no jugar a l'anunciar el club el partit a porta tancada

Després de l’acabament del partit, i amb la sala de premsa del Camp d’Esports tancada, els quatre capitans del club, Quim Araujo, Víctor Vidal, Toni Vicente i Roger Figueras, van comparèixer davant dels mitjans de comunicació al carrer –Gabri, aquesta vegada, no hi va ser– per donar a conèixer l’opinió de la plantilla sobre el que havia succeït en les últimes hores. Quim Araujo va explicar que “el que s’ha viscut en les últimes hores ha estat d’un surrealisme total.

Quan estàvem pensant en el partit, ha arribat el comunicat del club anunciant que es jugaria a porta tancada. Ens ha deixat en estat de xoc i hem hagut de fer un esforç notable per tornar a ficar-nos en el matx”. Araujo, que va confirmar que no hi ha hagut novetats en el tema dels impagaments, va destacar que “abans de jugar, hem analitzat totes les opcions, fins i tot la de no disputar el partit, però al final s’ha imposat el seny perquè de vegades no es fa el que un vol, sinó el que un ha de fer”.

Araujo, que va demanar públicament perdó a la gent del Brea pel que va qualificar de “lamentable espectacle”, va reconèixer que “quan hem vist aparèixer el nostre públic a la grada de Lateral, ens ha emocionat perquè el suport dels aficionats sempre ens dona un plus de motivació”.El capità del Lleida va demanar per al 2022 que “puguem continuar jugant i que la situació millori amb aquestes o altres persones, que tots cobrem el que ens pertany i puguem centrar-nos únicament en el futbol que, en realitat, és el que més ens importa”. Tanmateix, va reconèixer que, pel que s’ha vist, la gestió dels actuals propietaris del club només la podria solucionar un “veritable miracle”. Víctor Vidal, un altre dels capitans del conjunt, va dir sobre la decisió del club de disputar l’enfrontament a porta tancada que “privar-nos de ser el Lleida no té cap sentit.

Nosaltres necessitem l’escalf del públic, l’himne, les grades plenes, portar l’escut a la samarreta amb orgull”. En termes semblants es va expressar Toni Vicente i Roger Figueras va postil·lar que “ja ens havien advertit de com podien estar les coses aquí, però mai ens vam arribar a pensar que estarien tan malament”. Un penal transformat per Quim Araujo al minut 89 va permetre al Lleida acomiadar el 2021 amb la tercera victòria consecutiva davant d’un defensiu Brea (1-0) que no va inquietar mai Ramon Vila excepte en una falta llançada per Roy (91’), que el porter blau va refusar a córner.

Els de Gabri, que van portar sempre la iniciativa, no van jugar un gran duel, sens dubte desbordats per la sèrie d’esdeveniments extraesportius de les últimes hores i ajudats pel fred regnant i el mal estat del terreny de joc. De fet, en tot el primer temps, el conjunt lleidatà només va tenir una ocasió clara de gol en una rematada de Febas (9’), que ahir celebrava el seu aniversari, que va aturar bé Alex Lázaro. Al segon temps, Gabri va avançar Neeskens al centre del camp i el Lleida va augmentar el domini, encara que el va malgastar amb massa centrades laterals que mai trobaven rematador o acabaven refusades per la defensa aragonesa.De fet, Neeskens (58’) va tenir el gol però el porter va desviar la rematada a córner.

Després, quan el 0-0 semblava ja inamovible, va arribar el penal de Cano a Yasser, i la victòria amb la transformació d’Araujo.

La Comissió Mixta de l’AFE es reuneix aquesta setmana

Encara que la plantilla del Lleida Esportiu no tornarà als entrenaments fins al pròxim dia 27 a la tarda, els capitans de l’equip estaran en permanent contacte amb l’AFE perquè la Comissió Mixta es reunirà a partir de demà dilluns per estudiar les denúncies presentades pels jugadors com a conseqüència dels impagaments per part dels propietaris de l’entitat i també pel tema de les còpies dels contractes que encara no han rebut.

El cos tècnic va protestar sortint tard al camp

Gabri, que aquesta vegada no va comparèixer davant dels mitjans de comunicació, va protagonitzar acompanyat de l’staff tècnic la seua protesta particular davant dels últims esdeveniments pels quals està passant el club, que va consistir a asseure’s a la banqueta quan ja havia començat el partit amb el Brea.

L’entrenador lleidatà i els seus van sortir al Camp d’Esports quan ja s’havien jugat prop de cinc minuts. Això sí, van estar pendents del que passava des del túnel dels vestidors.

Els aficionats van entrar per la grada de Lateral

Des d’una hora abans de l’inici del partit, una trentena d’aficionats del Lleida Esportiu es van congregar davant de la porta 4 per intentar accedir al Camp d’Esports, cosa que no van aconseguir al principi.

Víctor Vidal, un dels capitans de l’equip, va aparèixer un moment per tranquil·litzar-los i assegurar-los que faria una gestió per veure si podrien facilitar-los l’entrada. En idèntiques circumstàncies es van trobar, poc després, dones, nòvies i familiars dels jugadors.Mentre les xarxes socials “bullien” pel que passava als voltants del camp, els aficionats es van desplaçar pel Velòdrom cap a la tribuna lateral on, a la fi, i quan els jugadors ja saltaven al camp, van ocupar les localitats de la zona baixa. De fet, l’equip es va fer la tradicional foto en formació de cara a la Lateral i donant l’esquena a la Tribuna i a la Llotja, que va tornar a estar buida. Amb els crits en contra dels germans Albert i Jordi Esteve, propietaris del club, com és habitual aquesta temporada, l’enfrontament va discórrer amb completa normalitat i, una vegada finalitzat, no hi va haver invasió de camp, ja que van ser els jugadors els que es van desplaçar per abraçar-se amb aficionats.

Això sí, es van encendre tres bengales sense que hi hagués conseqüències.

El Lleida dorm a la zona mitjana. Amb el triomf, els de Gabri arriben a una zona més tranquil·la tot i que amb la jornada incompleta.

El Lleida dorm a la zona mitjana. Amb el triomf, els de Gabri arriben a una zona més tranquil·la tot i que amb la jornada incompleta.JORDI ECHEVARRÍA

El Lleida dorm a la zona mitjana. Amb el triomf, els de Gabri arriben a una zona més tranquil·la tot i que amb la jornada incompleta.

El Lleida dorm a la zona mitjana. Amb el triomf, els de Gabri arriben a una zona més tranquil·la tot i que amb la jornada incompleta.JORDI ECHEVARRÍA

tracking