SEGRE

INICIATIVES ANIMALS

Persones sense llar s'encarreguen de cuidar gossos abandonats del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia

Persones sense llar s’encarreguen de cuidar gossos abandonats del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia || Projecte ‘Guau’ impulsat per la Paeria

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unir persones sense llar i gossos que han estat abandonats perquè la solidaritat recorri un camí d’anada i tornada entre ells. Aquest és l’objectiu del projecte Guau, impulsat per l’ajuntament de Lleida des del mes d’octubre passat. Una vegada a la setmana, deu usuaris de l’àrea d’inclusió de la Paeria es desplacen fins al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), ubicat a la partida de la Caparrella de Lleida, per ensenyar-li als animals competències bàsiques, acompanyats per ensinistradors. “La intenció és que els gossos estiguin mínimament ensenyats perquè sigui més fàcil adoptar-los”, va explicar ahir Alba Marqués, tècnica de l’àrea d’inclusió de l’ajuntament i impulsora de la iniciativa, durant la presentació del programa. “Aquesta activitat, alhora que ajuda els gossos, provoca que les persones sense llar adquireixin de nou els hàbits de la responsabilitat i tornin a sentir-se útils, cosa que els facilitarà la reinserció a la societat”, va emfatitzar. Per la seua banda, el tinent d’alcalde Xavier Rodalmilans va assegurar que aquest tipus d’iniciatives són necessàries perquè “tant els gossos com els sense sostre vegin millorades les seues vides”.

A la sessió d’ahir van participar durant tot el matí sis persones amb els seus sis gossos. Utilitzen el mètode del clicker, una manera d’ensinistrar positivament els gossos en la qual reforcen la seua bona actitud amb menjar.

Usuaris del programa, amb voluntaris i autoritats ahir al Centre d’Acollida d’Animals.

Usuaris del programa, amb voluntaris i autoritats ahir al Centre d’Acollida d’Animals.ÓSCAR MIRÓN

tracking