SEGRE

INFANTESA SALUT

L'Arnau de Vilanova incorpora dos cotxes elèctrics per reduir l'estrès dels petits, que entraran a quiròfan en descapotable

L’hospital incorpora dos cotxes elèctrics per reduir l’estrès dels petits, que entraran a quiròfan en descapotable || Se’n beneficiaran més de mil nens i nenes a l’any a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Passejar-se pels passadissos de l’hospital en descapotable pot semblar una escena insòlita, però per als petits ingressats a la planta de Pediatria de l’Arnau de Vilanova de Lleida ja és una realitat gràcies a dos cotxes teledirigits que ha donat el concessionari lleidatà Unicars Ponent. L’objectiu: reduir la por i l’ansietat que pot generar l’estada hospitalària i les intervencions quirúrgiques.

El cap del servei pediàtric de l’Arnau, Eduard Solé; el gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) Lleida, Ramon Sentís; i el responsable de BMW Unicars Ponent, Jordi Aige, van ser ahir els encarregats de presentar una iniciativa que ja han posat en marxa altres centres hospitalaris i de la qual es beneficiaran més de mil nens i nenes a l’any a Lleida.

El concessionari lleidatà BMW Unicars Ponent ha cedit els dos vehicles teledirigits

“Si ja és una situació prou estressant estar malalt i ser en un espai desconegut, volem humanitzar l’estada dels més petits perquè s’emportin un millor record”, va explicar el doctor Solé, que va apuntar que els pacients podran utilitzar aquests cotxes quan surtin de la planta d’hospitalització, és a dir, quan vagin a sotmetre’s a alguna prova complementària com radiografies o vagin a entrar al quiròfan.

En aquesta línia es va expressar també Sentís, que d’altra banda va destacar que una de les prioritats del centre hospitalari és que l’experiència dels pacients sigui “al més positiva possible des del punt de vista emocional”.

Lucía és una de les petites que ahir van poder estrenar un d’aquests cotxes elèctrics i la seua mare, Laura Martínez, es va mostrar molt satisfeta amb la nova iniciativa. “Farà que els nens i les nenes estiguin més relaxats en un entorn que, si ja als adults ens pot resultar incòmode, a ells els pot causar més estrès”, va dir Martínez, que va afegir que “canviar les lliteres i les cadires de rodes per cotxes descapotables farà que l’experiència sigui una mica més suportable”. “Ara la Lucía voldrà quedar-se uns dies més a l’hospital perquè voldrà pujar als cotxes”, va fer broma.

El Servei de Pediatria de l’Arnau compta amb una ciberaula i una sala de jocs perquè els petits puguin divertir-se i aprendre durant la seua estada a l’hospital. A banda de les diferents activitats lúdiques que s’organitzen, fa anys que els voluntaris del projecte de Creu Roja Joventut, Infantesa Hospitalitzada, amenitzen l’estada dels menors amb jocs i tallers.

Un moment de la presentació dels primers dos cotxes teledirigits, ahir a l’àrea de Pediatria de l’Arnau de Vilanova de Lleida.

Un moment de la presentació dels primers dos cotxes teledirigits, ahir a l’àrea de Pediatria de l’Arnau de Vilanova de Lleida.AMADO FORROLLA

tracking