SEGRE

CONSCIENCIACIÓ TRÀNSIT

Precaució al volant

Una víctima d’accident de trànsit, urbans, bombers i sanitaris alerten joves dels perills de la conducció a l’Auditori || Des del gener han mort 31 persones a les carreteres lleidatanes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Està molt bé sortir de festa, però encara és millor tornar a casa sa i estalvi.” Amb aquestes paraules finalitzava ahir Carlos, un guàrdia urbà de Lleida del grup d’atestats, la intervenció davant de gairebé 700 joves a l’Auditori de Lleida en el marc de Canvi de marxa, una activitat educativa per conscienciar sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit. Acabava d’explicar als assistents, d’entre 14 i 18 anys i de diversos centres educatius de Lleida, com havia hagut de fer front a un accident en el qual havia mort una jove motorista i com havia hagut de comunicar-ho als pares, que eren íntims amics seus. “És una situació molt dura”, els va assegurar. L’objectiu de la iniciativa, impulsada des del 2007 per la Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana de Lleida, no és cap altre que conscienciar els futurs conductors de perills com la conducció temerària, alcohol, drogues o les distraccions al volant. I és que des de principi d’any a les carreteres lleidatanes han mort un total de 31 persones. “Un dels pitjors casos que recordo és el d’un accident de trànsit en el qual els cinc ocupants d’un vehicle, tots molt joves, van morir. Una d’elles era menor d’edat, una nena de tan sols 7 anys. Venien de celebrar l’aniversari de la petita”, va relatar Ernest, bomber de la Generalitat. En aquesta línia, altres testimonis van esgarrifar els allà presents amb els seus testimonis com en el cas de Jacob Nadal, una víctima d’un accident de trànsit que el va deixar en cadira de rodes.

D’altra banda, l’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, va explicar durant la jornada que durant aquest 2019, malgrat el repunt d’accidents de trànsit de “xapa i pintura” també han descendit un 6% tant els ferits per accident de cotxe com per atropellament. “Aquesta baixada es produeix per dos motius. Primer, perquè els anys invertits en la conscienciació dels més joves estan començant a fer efecte i segon perquè els conductors van a menys velocitat”, va explicar Ibarz.

Avui a partir de les 11.30, l’Auditori de Lleida tornarà a acollir una altra jornada de Canvi de marxa. En total, entre els dos dies, seran gairebé 1.500 alumnes, d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i 78 professors els que assistiran a aquestes jornades de conscienciació viària.

Assistents ahir a la representació ‘Canvi de marxa’, a l’Auditori de Lleida.

Assistents ahir a la representació ‘Canvi de marxa’, a l’Auditori de Lleida.AMADO FORROLLA

tracking