SEGRE

Una jornada de retrobaments

La lliure mobilitat a Catalunya permet que lleidatans puguin veure els seus a una altra regió sanitària

Gemma i la seua mare, Rosa Mari, van viatjar d'Agramunt a Mollet a veure Emilia, l'àvia.

Gemma i la seua mare, Rosa Mari, van viatjar d'Agramunt a Mollet a veure Emilia, l'àvia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va estrenar aquest dijous la lliure mobilitat per tot el territori a l’entrar les regions sanitàries de Lleida i de l’àrea de Barcelona a la fase 3, la qual cosa va permetre a molts lleidatans tornar a trobar-se amb familiars que viuen en altres llocs de Catalunya, després que el 14 de març, a l’entrar en vigor l’estat d’alarma, quedessin restringits els desplaçaments. Així, Gemma, que viu a Agramunt, va anar amb la seua mare a veure l’àvia, de 82 anys i que viu a Mollet del Vallès. Això sí, complint totes les mesures de seguretat. “No ens vèiem des del gener i no ens ho hem pensat ni un moment per anar a veure-la. Ha estat un retrobament molt bonic, tot i que hem estat tota l’estona amb mascareta i només ens l’hem tret per menjar, va explicar Gemma.

Al seu torn, Mireia, una jove lleidatana que viu a Rubí, va rebre la visita de la seua mare i del germà. “Vaig ser mare el 25 de febrer i l’últim cop que ens vam veure va ser a la clínica, per la qual cosa gairebé ja han passat quatre mesos”, va dir Mireia, que es va alegrar que el seu fill Mateu pugui tornar a veure l’àvia materna.

Sant Guim i Montmaneu, “junts” una altra vegada

Retrobament dels alcaldes Àngel Farré i Francesc Lluch

Sant Guim de Freixenet i Montmaneu són dos municipis limítrofs de dos regions sanitàries diferents, Lleida i Catalunya Central, per la qual cosa teòricament no es podia viatjar entre ells. Ahir, els alcaldes, Francesc Lluch i Àngel Farré, van escenificar la supressió d’aquesta “frontera” temporal a la Panadella, informa X. Santesmasses

Rosa, de Lleida, va anar amb el seu fill Andreu a Rubí a veure la filla Mireia i el nét Mateu.

Rosa, de Lleida, va anar amb el seu fill Andreu a Rubí a veure la filla Mireia i el nét Mateu.

tracking