SEGRE

IGUALTAT DENÚNCIA

Agressió racista a Artesa de Segre

Un centenar de veïns protesten contra un atac islamòfob a una dona || La víctima va ser colpejada per tot el cos mentre la comminaven a “tornar” al seu país

Concentració ahir a Artesa en suport a Ayah Dahmani, que apareix a l’esquerra amb la seua família.

Concentració ahir a Artesa en suport a Ayah Dahmani, que apareix a l’esquerra amb la seua família.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça de l’ajuntament d’Artesa de Segre per denunciar una agressió racista que es va produir dimecres passat contra una dona àrab veïna de la localitat. Segons va explicar la víctima, Ayah Dahmani, a través de les xarxes socials, després de sortir de casa amb la mascareta mal posada dos dones li van dir que se la col·loqués correctament. Tot seguit, ella se la va apujar i va precisar que acabava de sortir de casa i que no hi havia ningú a prop. “No cal que contestis així, estúpida”, va indicar Dahmani que li va dir una de les dos dones. Posteriorment, mentre s’allunyava de la zona, de sobte va notar com algú s’abalançava sobre ella i començava a sacsejar-la i pegar-li cridant-li que li demanés perdó per contestar malament, titllant-la de “mora de merda” i dient-li “vés-te’n al teu país”. Després de tenir constància dels fets, el consistori d’Artesa de Segre va convocar ahir una concentració de protesta a la qual també va assistir la mateixa víctima, a banda d’un centenar de veïns.

Per la seua part, l’alcalde del municipi, Domènec Sabanés, va afirmar que “al nostre poble tothom és benvingut, independentment de la raça, sexe, religió, orientació sexual, etc. Artesa de Segre és un lloc en el qual es lluita per la igualtat”. A més, va afegir que el consistori condemna i rebutja aquest tipus de comportaments i que sempre es posarà del costat de les víctimes.

Per la seua part, els Mossos han obert una investigació arran de la denúncia interposada per Dahmani. La suposada agressora ja està identificada i s’espera que en les properes setmanes se la citi per declarar.

tracking