SEGRE

SEGRE guanya dos premis Mila de Periodisme

En fotoperiodisme, per una imatge d’Itmar Fabregat, i en premsa escrita, pel reportage 'La lluita de les mares soles’ de Jaume Barrull

La imatge guanyadora del premi Mila.

SEGRE guanya dos premis Mila de PeriodismeItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diari SEGRE ha estat guardonat en dos de les categories dels premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, els guanyadors del qual s’han donat a conèixer aquest dijous. SEGRE ha estat premiat en la categoria de fotoperiodisme, per una imatge d’Itmar Fabregat (veure la fotografia publicada a la portada del 22 de novembre); i en premsa escrita, pel reportatge 'La lluita de les mares soles’ de Jaume Barrull, publicat el 16 de febrer de 2020 al dominical 'Lectura' (veure reportatge). Es dona la circumstància que  jurat ha deliberat entre aquest article i un altre del mateix autor (Art en perspectiva).

En categoria audiovisual el premi ha quedat desert i s’ha donat un accèssit al programa 'Lleida en Joc' d’Oriol Jové, d’Alpicat Radio. En mitjans digitals el guanyador ha estat el reportage 'Una terra de dones pageses', de Laura Saula, publicat a La Mira.cat; i hi ha hagut un accèssit per a 'Adona’t, al Segrià nord és respiren aires de canvi', de Gemma Peris, Pili Garcia i Esther Peiró, publicat a L’OEST, la xarxa d’informació positiva.

S’han presentat 16 treballs, un nombre més reduït que l’any anterior. No obstant, Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes a Lleida, s’ha mostrat positiu amb la participació malgrat la pandèmia, i ha agraït la cooperació de l’ajuntament de Lleida.

Aquest premi, que es convoca conjuntament amb la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, té per objectiu distingir els treballs periodístics que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits, així com per animar els periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre el treball que es realitza en defensa de la igualtat de gènere

Els premis es donaran el 10 de març al saló de plens de la Paeria.

tracking