SEGRE

TRADICIÓ PREGÓ

Una pionera de Belianes

Montse Font, primera regidora de l'ajuntament en democràcia || Les festes acaben demà amb música en directe

Montse Font, al centre, acompanyada per l’alcaldessa Carme Culleré i tres regidores més.

Montse Font, al centre, acompanyada per l’alcaldessa Carme Culleré i tres regidores més.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Belianes va retre homenatge a la primera regidora de la democràcia en el marc de la festa major, que se celebra aquest cap de setmana.

Montse Font Niubó va pronunciar ahir el pregó de les festes locals, amb un discurs senzill però molt emotiu en el qual va afirmar que l’arribada de la democràcia van ser anys “molt intensos, de passió i il·lusió”, i va destacar que recordava el seu pas per l’ajuntament, en el mandat del 1979 al 1983, com “un orgull compartit amb tota la gent de l’associació de veïns”. Font també va fer referència al feminisme entès “no com una lluita de les dones contra els homes sinó com una lluita conjunta per aconseguir una societat més justa i igualitària”.

Com no podia ser de cap altra forma, també va fer algunes pinzellades de diferents festes majors i va lamentar que la dictadura, “a part d’una falta de llibertats, va ser també una falta d’inversions”..

El pregó va tenir lloc a la Fonoteca i també es va retransmetre per streaming a través de YouTube per evitar d’aquesta manera que es produissin aglomeracions. S’ha de recordar que l’ajuntament de Belianes és l’únic de la província de Lleida format únicament per dones amb Carme Culleré com a alcaldessa.

tracking