SEGRE

ESTIU INFÀNCIA

Alerten de brots de Covid en colònies

Famílies lleidatanes denuncien desenes de contagis en les activitats infantils organitzades a Rialp || Critiquen la falta d'informació per part de l'empresa gestora, Rosa dels Vents

Imatge d’arxiu de la població de Rialp, al Pallars Sobirà.

Imatge d’arxiu de la població de Rialp, al Pallars Sobirà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Famílies lleidatanes han denunciat un brot amb desenes de contagis a les colònies d’estiu que es desenvolupen a l’holet Condes del Pallars de Rialp.

Els primers casos s’haurien detectat a començaments de juliol. Mari Paz Álvarez és una de les mares afectades, el fill de deu anys de la qual va donar positiu la setmana passada després de participar en les activitats d’estiu organitzades per l’empresa Rosa dels Vents.

Aquesta veïna d’Almacelles explica que “vaig portar el meu fill al campament el 17 de juliol i confiava que la firma complia totes les mesures contra la Covid-19.

Un dia abans de finalitzar les colònies, el passat 23, ens van trucar perquè anéssim a buscar-lo perquè un altre dels participants havia donat positiu i, per protocol, havia d’iniciar una quarantena de deu dies. Encara que al principi no va tenir gaires símptomes, va donar positiu a la prova PCR.

Pensàvem que les colònies eren segures i que el contagi havia estat fruit de la mala sort atès el context excepcional en el qual ens trobem, encara que fa un parell de dies vam veure a les xarxes socials que al mateix campament de Rialp s’han anat produint contagis des de principis de juliol.

El virus porta estenent-se des de fa setmanes entre els nens i monitors de les colònies i l’activitat continua com si res”. Álvarez explica que “encara que confiàvem que l’empresa estava duent a terme totes les mesures preventives contra la Covid-19, després de conèixer ara aquest brot sents que has portat el teu fill a la gola del llop.

Si m’haguessin informat de tots aquests casos anteriors, no hi hauria portat el meu fill”.

En aquesta mateixa línia es va expressar Tatiana Salamanca, una altra mare d’Almacelles que va criticar que “les coses no s’han fet bé: els nens han canviat de grup bombolla durant l’estada, els termòmetres no funcionaven i, encara que han tingut monitors que han hagut d’anar-se’n perquè es trobaven malament, han continuat l’activitat amb substituts en lloc de decretar el confinament de forma preventiva”. Així mateix, critica que “en tot aquest temps l’empresa no s’ha posat en contacte per preguntar per l’estat dels nens ni ens ha aclarit el que ha succeït”.

Per la seua part, el delegat de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, va explicar ahir que l’administració va tenir constància de casos positius fa unes setmanes i que des de Salut “es van articular els mecanismes per afrontar la situació, amb una inspecció i una comissió de seguiment”.

Rosa dels Vents diu que compleix amb els protocols sobre monitors "Després que tretze monitors de la casa de colònies Mas Portal d’Àger s’acomiadessin en bloc dimecres i denunciessin les condicions de treball a les quals s’enfrontaven (vegeu SEGRE d’ahir), des de Rosa dels Vents van explicar ahir en un comunicat que “complim escrupolosament” el conveni acordat. Van argumentar, d’altra banda, que “van amonestar” tres monitors “per consumir alcohol durant la nit a les cases de colònies”. Pel que fa a les mesures anti-Covid, van dir que compleixen “tots els protocols que s’estableixen en el decret 267/2016”.

tracking