SEGRE

CONGRESSOS TERCER SECTOR

Les fundacions de Lleida ocupen 2.100 persones

Segons un informe de la Coordinadora Catalana presentat ahir || La Llotja va acollir una trobada amb més de cinquanta entitats

L’encontre de fundacions de Lleida, ahir a la Llotja.

L’encontre de fundacions de Lleida, ahir a la Llotja.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El palau de congressos de la Llotja va acollir ahir al matí la Trobada de Fundacions a Lleida, una jornada organitzada per la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF) durant la qual es va presentar l’informe Les fundacions a les comarques de Lleida: importància social i econòmica. Segons les dades d’aquest informe que va detallar la vicepresidenta de la CCF, Eugènia Bieto, el sector fundacional ha experimentat durant els últims vint anys un gran creixement que, en el cas de les comarques de Lleida, ha triplicat el nombre d’entitats d’aquest tipus, al passar de les quaranta el 1996 a les 129 l’any passat. L’informe també reflecteix que les fundacions de Lleida donen feina a 2.120 persones, una xifra estable però a l’alça.

Pel que fa al voluntariat, les entitats lleidatanes compten amb gairebé 1.000 persones voluntàries. Des del punt de vista econòmic, les fundacions de la província administren un total de 137 milions d’euros en actius, generen 78 milions en ingressos per les seues activitats –xifra que s’ha mantingut estable al llarg dels últims quatre anys– i han rebut 4,5 milions d’euros en donacions, un 17% més respecte al 2016. La jornada, presidida per l’alcalde Miquel Pueyo; el president de la CCF, Pere Fàbregas, i el president d’Ilersis, Antoni Siurana, va comptar amb la participació de més de cinquanta entitats del territori.

tracking