SEGRE

ENTITATS ANIVERSARIS

Aspros, seixanta anys ajudant la societat lleidatana

És l'entitat vinculada a la discapacitat intel·lectual més antiga de Lleida || Entre els actes programats també se celebraran els 25 anys de la residència La Coma, ubicada a Sidamon

El director executiu de la Fundació Aspros, Enric Herrera, amb José Luis Cunillera, de comunicació.

El director executiu de la Fundació Aspros, Enric Herrera, amb José Luis Cunillera, de comunicació.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Aspros, entitat lleidatana degana en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, celebra aquest any el seu seixantè aniversari amb múltiples activitats ideades com una oportunitat per donar a conèixer els seus valors, tant de la institució com del model d’atenció que presta en els diferents àmbits, sempre adaptat a la necessitat de cada usuari i la seua família. Aquests valors es transmetran en accions continuades al llarg de l’any. D’aquesta manera, al març tindrà un lloc un acte amb els treballadors, al juny amb les famílies i al novembre es preveu la celebració d’un concert a l’Auditori Enric Granados dedicat al reconegut guitarrista i compositor Emili Pujol (1886-1980), mecenes de la fundació que va deixar bona part del seu llegat patrimonial i musical a la Fundació Aspros després de morir.

Aquest 2022 també es commemora un altre aniversari, els 25 anys del centre La Coma, ubicat a Sidamon al voltant del qual també hi haurà una commemoració al llarg de l’any. Al setembre està prevista una nova edició de la cursa Nosaltres També Podem, que tornarà després de l’aturada provocada per la Covid amb diferents recorreguts i modalitats

La Fundació espera que el 60 aniversari sigui una eina per normalitzar la discapacitat intel·lectual

“Volem que aquest 60 aniversari serveixi com a plataforma per donar a conèixer el sector de la discapacitat intel·lectual i per homenatjar les famílies que el 1962 van decidir crear el projecte d’Aspros”, va explicar el director executiu de la Fundació, Enric Herrera.A més de les activitats programades durant l’any, la Fundació també ha impulsat altres iniciatives per commemorar aquest 60 aniversari. En primer lloc ha creat un nou logotip afegint el número 60 sobre el nom de la fundació.

També han creat una acció continuada que porta per nom 12 raons a través de la qual un responsable tècnic de l’entitat explicarà les raons per col·laborar amb Aspros. Paral·lelament, i per deixar constància de l’ocasió, l’artista lleidatana Sònia Alins crearà una litografia numerada i exclusiva que s’entregarà al llarg de l’any a diferents personalitats de l’àmbit institucional, empresarial, cultural i en general persones referents de la societat catalana i lleidatana.La Fundació Aspros va nàixer el 1962 a partir de diverses famílies de persones amb discapacitat intel·lectual a la recerca de nous recursos i oportunitats per als seus fills. El 1969 la Fundació va inaugurar la seua primera residència ubicada Sudanell, Casa Nostra, un centre que va ser pioner a tot l’Estat com la primera residència especialitzada.

Un altre dels moments rellevants per a Aspros va ser la creació del seu primer Centre Especial de Treball (CET), el 1982, que també va ser el primer a Lleida i a Catalunya. La Fundació compta amb cinc residències d’acollida, cinc centres de dia i tres seccions al CET dedicades a parcs i jardins, serveis de gestió de magatzems i una altra de dedicada a la custòdia de documents.

tracking