SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIA

Una Fira Heroica de Fulleda que atreu

En la vuitena edició, 700 persones van passar el matí a Fulleda || Amb parades, recreacions històriques i un gran dinar

Desenes d’assistents ahir que van tornar a disfrutar d’una nova edició de la fira.

Desenes d’assistents ahir que van tornar a disfrutar d’una nova edició de la fira.AYUNTAMIENTO DE FULLEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els carrers de Fulleda es van omplir ahir de parades amb productes artesans i de proximitat, de música i animació amb motiu de la vuitena edició de la Fira Heroica, on unes set-centes persones van anar a passar el matí. Els principals actes es van centrar a reviure la gesta d’una de les seues filles més il·lustres, Agustina Saragossa i Domènech, l’heroïna de la Guerra del Francès, les proeses de la qual al camp de batalla li van valer el sobrenom d’Agustina d’Aragó. Es va representar amb diversos figurants caracteritzats com a sometents catalans i tropes napoleòniques.

El poble té una escultura dedicada a Agustina d’Aragó i la recorda amb aquesta fira perquè els seus pares i part de la seua família són originaris d’aquest municipi de les Garrigues.

La fira es va poder tornar a celebrar ahir per segon any consecutiu en pandèmia, ja que el 2020 es va haver de suspendre.A banda de les recreacions històriques, al matí es va entregar el Porró de Fulleda a Teresa Garsaball, presidenta durant quinze anys de la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues en reconeixement al seu compromís i la seua tasca en defensa dels drets de les dones de la comarca. Ja a l’hora de dinar, els assistents van degustar caragols i cassola de tros amb productes de Mengem Garrigues.

Desenes d’assistents ahir que van tornar a disfrutar d’una nova edició de la fira.

Desenes d’assistents ahir que van tornar a disfrutar d’una nova edició de la fira.AYUNTAMIENTO DE FULLEDA

tracking