SEGRE

Així ha crescut el nombre de comptes verificats a Twitter

Elon Musk planeja cobrar als usuaris vuit dòlars al mes pel check blau

Twitter deixarà de cotitzar a la borsa el 8 de novembre

Twitter deixarà de cotitzar a la borsa el 8 de novembreEFE/Justin Lane

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’adquirir Twitter a finals de la setmana passada, Elon Musk no va perdre temps en remodelar la plataforma que una vegada va descriure com "la plaça digital del poble". A part dels canvis organitzatius -Musk va acomiadar al director executiu i al director financer i, pel que sembla, planeja retallar el 25% de la plantilla—, la seua iniciativa més gran|important fins ara és el pla de cobrar als usuaris vuit dòlars al mes pel famós check blau, que determina que un compte està verificat.

Introduït el 2009 per fer front al creixent problema dels comptes de falsejament d’identitat a la plataforma, el sistema de verificació de Twitter es va provar originalment per a funcionaris públics, agències, artistes, atletes i altres persones conegudes que corrien el risc de ser suplantades, però finalment es va estendre també a empreses i marques.

La insígnia blava es va convertir ràpidament en un cobejat segell d’aprovació a la plataforma, encara que el procés de verificació va continuar sent poc transparent i una font constant de controvèrsia. El maig de 2021, la companyia va rellançar el seu programa de verificació establint noves directrius, suposadament més transparents, per saber qui és elegible i qui no. Tanmateix, això no va ser suficient per a Musk, que ha qualificat de "merda" l’"actual sistema de senyors i camperols" per a la verificació en una sèrie de tuits. "Poder per al poble! Blue per 8$/mes", ha escrit, suggerint que el cobejat check blau estaria ara disponible per a qualsevol que estigui disposat a pagar la quota mensual. També ha precisat que qui contracti el servei obtindrà, a més, altres avantatges, com la prioritat en respostes, mencions i recerques, la qual cosa podria canviar significativament el funcionament de Twitter.

Com mostra el següent gràfic, Twitter té actualment més de 420.000 comptes verificats, la qual cosa suposa menys del 0,2% dels seus gairebé 240 milions d’usuaris actius diaris. Queda per veure si aquesta xifra augmentarà considerablement amb les noves normes de verificació de Musk. Algunes de les primeres enquestes a la plataforma suggereixen que la disposició a pagar per la verificació blau és molt limitada, però això bé podria canviar una vegada que el nou servei s’implementi.

tracking