SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Imma Solé, que pertany a la quarta generació del Tarroné, celler ubicat dins la DO Terra Alta, simbolitza la continuació d’un projecte fundat l’any 1942 a Batea. Un clar exemple d’esforç i treball. L’evolució en els darrers anys ha estat espectacular, no només perquè el nucli dur de la família treballa conjuntament per la mateixa raó, sinó perquè s’han nodrit de diversos col·laboradors per a les diferents matèries que aporten el seu granet de sorra en l’elaboració, en les feines del celler, a l’administració o a la comunicació.

Aquest treball en equip ha posicionat el Celler Tarroné en el sector: diverses guies especialitzades han puntuat amb bona nota els seus vins. La col·lecció que actualment ofereix el celler la formen un blanc i quatre negres. El fil conductor entre ells es la garnatxa típica de la zona, ja sigui blanca o negra. Merian blanc i negre són la seva línia més bàsica: vins sense fusta, directes, en els quals l’expressió de la garnatxa es troba en la seva màxima esplendor. El Punt i... i el Seguit són dos vins amb criança en els quals es nota el treball que fan al celler. Per completar la gamma, el Torremadrina, un cupatge de garnatxa, sirà i ull de llebre. Avui ens introduïm amb el Merian negre. Hem triat aquest vi perquè l’explosió de fruita en nas és espectacular, moltes sensacions de fruita vermella i negra. En el moment de flairar el vi sembla que tinguis un plat de groselles, cireres, móres i aranyons davant teu. Aquestes sensacions s’acompanyen de notes florals que recorden la violeta i, en el fons del vi, trobem notes d’herbes fresques, com la farigola. El seu pas de boca és saborós, amable, refrescant, llarg i persistent. Un vi amable i sobretot àgil en boca. Completament rodó i que es fàcil de beure.

El que ens agrada d’aquest tipus de vins sense criança és el seu to desenfadat i que accepten una mica de temperatura, es poden prendre frescos per combatre les fortes canícules estivals.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking