SEGRE

EQUIPAMENTS

Demanen declarar el departament de Santa Cecília museu a l'aire lliure

Reclamació de 16 entitats, i la Paeria ho veu compatible a tirar nínxols en ruïna

Un dels porxos del departament de Santa Cecília.

Un dels porxos del departament de Santa Cecília.LLEONARD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Setze entitats culturals de Lleida reclamen que el departament de Santa Cecília del cementiri sigui declarat Bé d’Interès Local. La Paeria va dictar-ne la ruïna i preveia enderrocar-lo, però un grup d’afectats va protestar i al ple es va acordar frenar el projecte fins a tenir el dictamen de la comissió tècnica i el consell municipal de Patrimoni (aquest últim ajornat al dia 13 de setembre).

Aquest dimarts, van enviar un manifest al govern i a l’oposició amb aquesta reivindicació, en què proposen també incloure aquest espai funerari dins del futur pla de museus “donant-li la consideració de museu a l’aire lliure”.

Argumenten que els cementiris “ofereixen la possibilitat de construir projectes pedagògics integrals que fomenten el valor educatiu que contenen i potenciar així el seu valor patrimonial” i esperen “generar el màxim de consens sobre la protecció integral” d’aquest departament.

Larrosa diu que la comissió tècnica de Patrimoni només insta a preservar els porxos

Els col·lectius signants són Amics de la Seu Vella, Arts de Ponent, Ateneu Popular de Ponent, Associació Ermengòpolis, Castellers de Lleida, Centre Excursionista, Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, Centre Llatinoamericà, Cercle d’Amics del Museu de Lleida, Cercle de Belles Arts, Coral Shalom, Fundació Orfeó Lleidatà, Grup Cultural Garrigues, Òmnium, Patronat del Corpus i Sícoris Club.

Per la seua banda, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va afirmar que la comissió tècnica de Patrimoni ha emès un informe sobre el departament de Santa Cecília que determina que no hi ha “cap element protegit”, amb referència als nínxols, però aposta perquè el projecte inclogui la “preservació del conjunt”, en relació amb mantenir els porxos i columnes.

Larrosa va indicar que en la revisió de béns catalogats que efectuaran en el marc del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ja està previst incloure-hi Santa Cecília i altres departaments. Així mateix, no veu incompatible haver de demolir nínxols en estat ruïnós a declarar el departament com a “bé protegit”.

tracking