SEGRE

ONZE DE SETEMBRE CONFERÈNCIA

“El procés ha fet saltar pels aires l’autocrítica”

Josep Cuní afirma que “les pressions als periodistes per posicionar-se són terribles” || Obre els actes de la Diada a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El periodista Josep Cuní va afirmar ahir en la conferència que va inaugurar els actes de la Diada a Lleida que el periodisme ha de recuperar els seus valors “elementals” per sobreviure a la situació actual. “Si estem en un moment convuls, i avui especialment en una jornada políticament convulsa (vegeu les pàgines 3-6), el periodisme no en queda al marge”, va reflexionar, i va considerar que el procés català ha dinamitat l’autocrítica. “A través d’una acció de propaganda mai vista i utilitzant essencialment les xarxes socials, ha fet saltar pels aires qualsevol autocrítica i assenyala aquell que gosa demanar algun aclariment de ser pràcticament un traïdor a la pàtria”, va afirmar. Va matisar que “ho fa en connivència amb alguns mitjans que, aplicant la legitimitat de posicionar-se com creguin convenient per convicció o interessos, han renunciat al periodisme”. Va afegir que “la pressió política sobre algunes empreses a canvi de subvencions, sumada a la posició d’alguns periodistes que prioritzen les seues respectables conviccions individuals davant de les obligacions professionals, fan la resta”. Va dir que “les situacions polítiques de tensió creen tensió entre periodistes” i va remarcar que “és molt difícil en circumstàncies que et permetin deixar de banda què pensa cadascú. Les pressions per posicionar-te i alinear-te són terribles”.

Cuní va proposar com a solució a la crisi actual “tornar a apostar pel periodisme de rigor, seriós, molt ben fonamentat i amb gran capacitat de context, perquè és l’única manera de donar-li valor i fer-lo compatible amb el gran impuls de les xarxes socials i el món digital”. L’alcalde, Àngel Ros, va titllar aquest Onze de Setembre d’“especialment rellevant” i va afegir que “alguns el veiem amb una important preocupació”.

Josep Cuní va pronunciar la conferència inaugural de la Diada.

Josep Cuní va pronunciar la conferència inaugural de la Diada.LLEONARD DELSHAMS

tracking