SEGRE

SUCCESSOS VIOLACIÓ

Denúncia a Lleida per assetjar la víctima de La Manada

Dones de Lleida insta Protecció de Dades a actuar contra fòrums que van filtrar el seu nom i fotos || Dos plataformes d’internet

Integrants de Dones de Lleida, ahir, poc abans de presentar la denúncia.

Integrants de Dones de Lleida, ahir, poc abans de presentar la denúncia.R.RÍOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup Dones de Lleida va presentar ahir una denúncia davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades per vulneració greu de drets contra els dos fòrums en els quals s’han filtrat dades personals i imatges de la víctima de La Manada. Concretament es tracta de ForoCoches i Burbuja.info, plataformes en les quals durant unes hores van aparèixer el nom i els cognoms de la jove, fotografies, el seu DNI i adreça, els seus perfils a les xarxes socials i fins i tot algunes imatges extretes presumptament de vídeos de Youtube, així com comentaris vexatoris cap a ella. “Són fòrums coneguts per actuacions violentes amb les dones i en els quals els seus membres campen al seu aire. La Policia ja investiga la filtració, però nosaltres volem amb aquesta denúncia contribuir perquè almenys siguin sancionats per la via administrativa si són absolts de la penal”, va apuntar Esther Sancho, advocada i membre de Dones de Lleida, just abans d’entrar a la subdelegació del Govern central, on van presentar l’escrit. “No ens consta que s’hagi presentat cap altra denúncia d’aquest tipus, així que podria ser la primera i única”, va apuntar. Dones de Lleida demana a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades que obri un expedient sancionador contra les dos empreses responsables dels fòrums, una amb seu a Palència i l’altra a Madrid.

Per la seua part, el Consell de l’Advocacia Catalana, va mostrar ahir, “des del màxim respecte a les resolucions judicials, la nostra preocupació per la interpretació jurídica en la sentència de La Manada”. Els advocats catalans asseguren, en un comunicat, que “tenim una responsabilitat en la reivindicació de la igualtat efectiva”. Per això, creuen necessari redefinir els requisits penals per a una agressió sexual i introduir la perspectiva de gènere en la justícia.

tracking