SEGRE

El Batxillerat es farà "més flexible", segons el Govern

La ministra d'educació i Formació Professional, Isabel Celaá.

El Govern derogarà "formalment i jurídicament" la Lomce amb la reforma educativaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha afirmat aquest dimecres que amb prou feines arribarà a l’1 per cent l’alumnat que farà els dos cursos de Batxillerat en tres anys per haver de completar assignatures suspeses, tal com contempla la reforma educativa del Govern. Ho ha recalcat a la sortida de la Comissió d’Educació del Congrés, on ha estat preguntada per la possibilitat que excepcionalment els estudiants cursin un tercer any per completar els seus ensenyaments de Batxillerat i arribar al títol corresponent.

L’objectiu, segons la ministra, és que "ningú no es quedi enrere i tothom aconsegueixi treure el màxim de les seues potencialitats", que cap persona "no surti del sistema sense titular" perquè això és "condemnar-les a una ocupació no digna durant tota la seua vida". L’avantprojecte del Ministeri per reformar i derogar la Lomce busca així "restringir les repeticions", ha aclarit Celaá.

En el cas del Batxillerat, es vol "donar l’oportunitat d’un tercer any per completar les assignatures dels dos cursos de Batxillerat". Segons ha especificat Educació en una nota, el Batxillerat es farà "més flexible". Continuarà sent de dos anys, però els estudiants que hagin finalitzat el primer curs amb més de dos assignatures suspensas no hauran de repetir el curs complet, sinó només les matèries pendents. Així mateix, si compleixen els requisits que s’estableixin, podran matricular-se d’alguna assignatura del segon curs sempre que així ho consideri l’equip pedagògic i que no sigui una de les suspeses, però no es podran matricular del segon curs complet.

Els estudiants que suspenguin una o dos matèries sí podran passar al segon curs de Batxillerat i recuperar els pendents, tal com succeeix actualment.

En Primària, la reforma la divideix en cicles i no en cursos que es podien repetir amb la Lomce, i a Secundaria es permet obtenir el títol amb una matèria suspensa.

tracking