SEGRE

CCOO convoca vaga d'interventors a Renfe el 14 de desembre

El sindicat denuncia falta de plantilla i avisa de més mobilitzacions

Imatge d'arxiu d'un Ferrocarril

Imatge d'arxiu d'un FerrocarrilJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO ha convocat una jornada de vaga de 24 hores el proper 14 de desembre per al col·lectiu d’intervenció en ruta de Renfe. El sindicat justifica l'aturada davant "l’immobilisme de l’empresa davant de les reivindicacions dels aproximadament 1.800 treballadors del col·lectiu i els continus incompliments de les normes establertes".

En aquest sentit, la principal demanda de CCOO és l’augment de la plantilla, ja que denuncia que la falta de personal "fa impossible prestar un servei de qualitat i amb la seguretat desitjable per als viatgers".

CCOO afegeix que el nombre de circulacions de trens de Llarga Distància, Mitja Distància i AVE que es realitzen sense interventor augmenta cada dia, "afectant de forma negativa als usuaris i usuàries del ferrocarril que paguen per un servei que no reben".

Els interventors també denuncien la falta d’adopció de mesures suficients que minimitzin les agressions, físiques i verbals, que asseguren que pateixen sovint .

Segons Manuel M. Nicolás Taguas, secretari general del Sector Ferroviari de CCOO, “la conflictivitat, tant a Renfe com a Adif, per la falta de creació d’ocupació, els incompliments sobre la negociació de la jornada i altres mesures recollides en el II Acord per a la millora de l’ocupació pública i de condicions de treball, a més de molts altres problemes laborals, podria portar a la convocatòria de més mobilitzacions durant el període nadalenc”.

tracking