SEGRE

EDUCACIÓ SOCIOLOGIA

La universitat catalana no reverteix la desigualtat

Un informe indica que més de la meitat dels estudiants són de classe alta || Els de classe baixa hi estan infrarepresentats

Classes a l’aire lliure per demanar regularitzar els associats.

Classes a l’aire lliure per demanar regularitzar els associats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La universitat “està lluny d’aconseguir una equitat a les aules” i no reflecteix encara la composició de les diferents classes socials. Així ho assegura la segona edició de l’estudi Via Universitària (2017-2019) impulsat per la Xarxa Vives d’Universitats, que engloba les institucions d’educació superior dels territoris de parla catalana.

L’estudi s’ha fet a través d’una enquesta a 40.000 estudiants de grau i màster d’una vintena d’universitats de Catalunya, València i les Balears (que formen part de la Xarxa) i també del País Basc i els resultats mostren que la diversitat a les aules continua augmentant de manera lenta i progressiva, però que la universitat “està lluny de ser equitativa” pel que fa a composició social, ja que un 40% de la població adulta té un nivell formatiu baix, però els fills d’aquests representen només el 22% del total en els estudis superiors. D’altra banda, el 55% dels estudiants de grau són de classe alta, mentre que en els màsters representen el 58% de l’alumnat. Per contra, els alumnes de classe baixa només són l’11% de l’estudiantat.

En un altre ordre de coses, ahir va tenir lloc un acte reivindicatiu a la Universitat de Lleida per demanar la regularització dels professors associats, que són més de mig miler. L’acte va consistir a recrear una classe a l’aire lliure, en la qual van participar mitja dotzena de persones.

tracking