SEGRE

EDUCACIÓ ACTIVITATS

Nens de Primària es familiaritzen amb la universitat

Quarta edició del Petits Universitaris

Dos alumnes escolten les indicacions per disseccionar una truita.

Dos alumnes escolten les indicacions per disseccionar una truita.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 140 alumnes de les escoles Camps Elisis, Santa Maria de Gardeny, Magraners i Àngel Guimerà de Balaguer van participar ahir en la quarta edició del programa Petits Universitaris, en el qual els petits participen en uns tallers a la Universitat de Lleida (UdL) i tenen una primera presa de contacte amb aquesta institució. Els alumnes, de cinquè i sisè de Primària, van dur a terme set tallers que anaven des de disseccionar una truita o simular el cicle de l’aigua fins a conèixer els diferents tipus de terra agrícola i urbana. “Tots aquests tallers els han fet abans els estudiants de tercer del grau d’Educació Primària dual de la UdL i durant aquesta jornada fan de professors dels petits”, va assenyalar Meritxell Morera, coordinadora de l’àrea d’Infantil i Primària de l’institut de Ciències de l’Educació de la UdL.

L’objectiu que persegueix aquesta activitat és, segons el professor i coordinador del grau d’Educació Primària dual, Jordi Coiduras, “que els joves tinguin una primera presa de contacte amb la universitat a través de tots aquests tallers, que coneguin l’àmbit universitari i que els puguem veure d’aquí a uns anys com a alumnes de la Universitat de Lleida”.

Per a alguns dels estudiants del grau, aquesta era la primera vegada que exercien com a professors i van destacar la facilitat amb què els petits es van mostrar predisposats a aprendre gràcies a aquests tallers. “Els nens estan encantats i per a ells és com un dia de festa. Els tallers són molt pràctics i els estimulen a continuar aprenent”, va assenyalar Nadia Castaño, estudiant d’Educació Primària dual i professora d’un dels tallers.

Per la seua part, els petits s’ho van poder passar d’allò més bé i la majoria van dir que esperaven complir els 18 anys com més aviat millor “per poder estudiar a la universitat”.

Dos alumnes escolten les indicacions per disseccionar una truita.

Dos alumnes escolten les indicacions per disseccionar una truita.MAGDALENA ALTISENT

tracking