SEGRE

ENSENYAMENT POLÈMICA

UGT demana cessar Bargalló per atacar els funcionaris

Va dir que “estaríem millor” sense ells i que estan “apalancats” || Educació diu que són paraules tretes de context

La consellera Budó i el conseller Bargalló en roda de premsa, el mes d’abril passat.

La consellera Budó i el conseller Bargalló en roda de premsa, el mes d’abril passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat UGT va demanar ahir el cessament immediat del conseller d’Educació, Josep Bargalló, després que aquest manifestés dimecres passat, durant una visita a centres de Tortosa, que “estaríem millor sense funcionaris” i que “hi ha un munt de funcionaris que estan apalancats de puta mare”. La sectorial d’UGT va expressar la seua “sorpresa i indignació” per aquestes paraules, afirmant que són un “menyspreu cap als treballadors dels serveis públics, que són els que han sostingut l’administració durant una de les pitjors crisis que ha conegut el nostre país”. “Amb la seua professionalitat i voluntat de servei, han estat un exemple de compromís amb la ciutadania”, va subratllar.

Per la seua part, el departament d’Educació va respondre que “és una conversa privada del conseller abans d’un acte, on va tenir la deferència de saludar els sindicalistes que l’esperaven fora”. Va assegurar que “les frases s’han tret de context” i que Bargalló “sempre ha defensat la utilitat del decret de plantilles al qual fa referència la conversa”. Finalment, afegeix que “sempre ha defensat els mestres, que han de ser funcionaris per garantir la seua estabilitat, i no la funcionarització que es desprèn de l’aplicació de la llei de funció pública espanyola”.

CCOO exigeix la convocatòria immediata de la taula sectorial amb la presència del conseller

No obstant, UGT va destacar que no era una conversa privada, sinó que la va mantenir amb un grup de representants de la comunitat educativa que el van rebre a Tortosa per protestar contra les retallades i les deficiències que suporten.

Per la seua part, CCOO va exigir la convocatòria immediata de la taula sectorial, amb la presència del conseller, davant les “greus paraules” de Bargalló i les “justificacions” d’Educació.

tracking