SEGRE

Detingut durant una protesta als jutjats de Lleida

El jove es manifestava en suport dels acusats per ocupar el Rectorat el 2016 i ha estat arrestat per presumptament haver colpejat un agent mentre intentava fugir

La comissaria dels Mossos a Lleida.

La comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts un dels joves que es manifestava a les portes dels jutjats de Lleida en suport del raper Pablo Hasél, jutjat aquest matí acusat d'agredir un periodista durant una tancada al Rectorat de la UdL, l'any 2016. La vista s'ha fet al jutjat penal 1 de Lleida, on també s'han jutjat tres persones més acusades d'insultar el mateix periodista de TV3, tot i que una d'elles no s'hi ha presentat. Els Mossos acusen el detingut, de 22 anys, d'atemptat a l'autoritat per haver suposadament colpejat un agent mentre intentava fugir, quan una unitat dels ARRO s'ha desplegat a la zona.

Pel que fa al judici d'aquest dimarts, la fiscalia de Lleida demana un any de presó per a Hasél, per un delicte de lesions. Els fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 al despatx del rector de la universitat i al raper també se li demana una indemnització de 19.950 euros, segons argumenta el ministeri fiscal, pels danys físics i la síndrome posttraumàtica causada a la víctima, que va trigar en curar-se 372 dies, 45 dels quals impeditius. La fiscalia també considera Hasél i els altres tres acusats responsables d'un delicte de coaccions per insults i els demana una multa de 10.800 euros.

Segons la fiscalia, Hasél i els altres tres acusats van empènyer el periodista de TV3 i li van dir expressions com ara ''com no paris de gravar et rebentaré la càmera'', ''pallasso'' o ''basurilla''.

Els fets van tenir lloc quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia, que van rebre empentes i se'ls va llançar líquids. Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL dos redactors de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions, ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també donant-los empentes per fer-los fora del lloc.

Un altre periodista, un fotògraf del diari SEGRE, va rebre una empenta i va caure damunt d'una taula del despatx del rector. Posteriorment li van ruixar el clatell amb vinagre. 

tracking