SEGRE

ESNOTICIA

Què ha passat en les últimes dotze hores a Lleida?

Divendres, Salut va donar més espai per a l'Arnau com a única mesura i ahir va confinar 210.000 persones

Buch, ahir al centre de control de Vila-sana.

Buch, ahir al centre de control de Vila-sana.ÒSCAR FERNÁNDEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què ha succeït al Segrià perquè en dotze hores el departament de Salut passés d’anunciar que, davant de l’augment de casos de Covid, dotava amb una carpa una sala d’espera per a l’Arnau de Vilanova a confinar 209.818 persones? Divendres al matí, a molts lleidatans els va sorprendre el gran desplegament del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) muntant un hospital de campanya als afores de l’Arnau i que poc després Salut anunciés una roda de premsa a les 17.30 hores a l’hospital en què la consellera, Alba Vergés, “explicarà la situació actual i les mesures davant del Covid-19 al territori”. L’expectació era màxima, sobretot perquè Vergés no va aparèixer davant de la desena de periodistes fins al cap d’una hora, després d’haver-se reunit amb l’alcalde, Miquel Pueyo, i responsables de Salut a Lleida. “Alguna cosa no va bé”, van coincidir alguns dels presents.

Tanmateix, després que la consellera expliqués que la tendència de nous casos de Covid a Lleida estava augmentant i que continuaria sent així, l’“única mesura” era que un hospital de campanya servirà com a sala d’espera d’Urgències per a les persones pendents dels resultats de la PCR. Malgrat tot, després de ser preguntada sobre si s’aplicarien confinaments selectius, va dir que “no descartaven res”, però quan se li va demanar a què atribuïa el fet que dijous el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, digués que la Generalitat estudiava confinaments selectius a Lleida, va respondre “no ho sé”. Així doncs, la consellera se’n va anar a Barcelona sense anunciar res més.

Vergés va dir ahir que divendres va avisar de “mesures extraordinàries”, però no davant la premsa

Tanmateix, cap al tard, van arribar a aquest diari informacions que la Generalitat estava preparant el confinament del Segrià i que el Procicat estudiava com fer-ho, però després de preguntar en reiterades ocasions a les autoritats pertinents, l’única resposta va ser el silenci.

Aleshores, ahir al matí i per a sorpresa de tots, el president, Quim Torra, anuncia el confinament del Segrià. Què ha passat? Vergés va dir que “ahir a la tarda vaig estar a Lleida i vaig explicar que hi hauria mesures extraordinàries sense descartar res”, però aquestes declaracions no les va dir davant de la roda de premsa.

A més, fa una setmana Vergés també va anar a l’Arnau i se li va preguntar si es “tallarien carreteres” a Lleida o es prendria alguna mesura semblant com a la conca d’Òdena, que en el seu moment es va confinar, a la qual cosa Vergés va respondre que “amb el coneixement que tenim ara no prendríem cap mesura semblant a la d’Igualada”. Des de Salut van concretar que la mesura no és la mateixa, ja que es permet la mobilitat laboral i la gent no està tancada a casa.

Els hospitalitzats es mantenen en 38, però amb 2 menys a l’UCI El nombre de persones hospitalitzades ahir a Lleida per coronavirus eren les mateixes que divendres, amb un total de 38, però n’hi havia dos menys a l’UCI, segons va informar el departament de Salut. En concret, ahir n’hi havia 27 a l’hospital Arnau de Vilanova, 23 d’estables a planta i quatre a la unitat de crítics, i divendres eren 21 a planta i sis a l’UCI. També hi ha les mateixes persones a la Vithas Lleida, amb un total de cinc ingressats, i a la Perpetu Socors, amb sis.

tracking