SEGRE

SANITAT TEMPORADA D?HIVERN

La meitat de nens en diverses escoles bressol de Lleida tenen bronquiolitis

Salut demana als pares que si en tenen símptomes es quedin a casa || Cabezas preveu el pic de la grip per Nadal

Protesta del personal d’Urgències a l’octubre.

Protesta del personal d’Urgències a l’octubre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència de la bronquiolitis a Catalunya ha superat aquesta setmana el llindar epidèmic molt alt i, per aquesta raó, fonts del departament de Salut van assenyalar ahir que “demanem a tothom que té símptomes d’un virus que eviti en la mesura dels possibles el contacte amb altres persones i que es quedi a casa”. De fet, bona part de les escoles bressol de Lleida té fins a la meitat de nens malalts, segons van explicar a aquest diari.

Les últimes dades de Salut afirmaven que els CAP havien detectat 111 casos de bronquiolitis, un 40% més que la setmana anterior. Tot i així, la situació a l’hospital Arnau de Vilanova és estable i ahir hi havia 17 nens ingressats sense que s’hagi hagut de derivar ningú a l’UCI pediàtrica del Vall d’Hebron.

A més, la regidoria d’Educació de la Paeria ha enviat a les famílies de les bressol recomanacions de la Societat Catalana de Pediatria sobre la bronquiolitis.

Així mateix, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va advertir que la grip comença a tenir nivells epidèmics i preveu assolir el pic per Nadal, mentre que abans de la pandèmia s’arribava al punt més alt al febrer.

Metges de Catalunya anuncia mobilitzacions per la sanitat

El sindicat majoritari del sector facultatiu, Metges de Catalunya, va anunciar ahir un “cicle de mobilitzacions” per la situació “insostenible” de la sanitat pública. La formació preveu que l’acció afectarà el col·lectiu mèdic de tots els àmbits assistencials del sistema català de salut, que està “tenallat per la sobrecàrrega assistencial, la falta de metges i la precarietat de les condicions laborals i retributives”.

En aquest sentit, fa una crida als metges perquè “encapçalin una mobilització històrica que es converteixi en el motor de la reconstrucció del sistema”. Les protestes s’anunciaran dilluns. D’altra banda, diversos sindicats sanitaris van demanar deixar de fer hores extra i desdoblar torns la primera setmana de mes com a protesta.

tracking