SEGRE

ESNOTICIA

Negociació in extremis per evitar la vaga de mestres

USTEC mantindrà l'aturada depenent de les propostes del departament de dijous || UGT se suma a les mobilitzacions

Manifestació de docents que es dirigien a Barcelona, el març passat.

Manifestació de docents que es dirigien a Barcelona, el març passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Educació es reunirà amb els sindicats dijous vinent en una taula de negociació. Serà allà on, depenent de les propostes que porti el departament, USTEC (el sindicat majoritari del sector) decidirà si tiren endavant amb la convocatòria de vaga que el passat 23 de desembre van presentar per als dies 25 i 26 de gener, coincidint amb la de sanitat. L’acord que els sindicats van firmar amb la conselleria al setembre va permetre reduir una hora lectiva en tots els nivells de l’educació, a partir del gener, però també figurava “negociar la resta de reivindicacions laborals al llarg del primer trimestre del curs”.USTEC va convocar l’aturada al veure que cap de les seues demandes sindicals no va ser reparada.

“Han optat per una política de dilatació i de deixar passar el temps”, afirma Rosa Aguilà, portaveu del sindicat a Lleida. Les “línies roges” que USTEC ha fixat per desconvocar la vaga són la recuperació del primer estadi als sis anys (ara són nou), el seu reconeixement d’ofici i el calendari del deute que hagi generat. D’altra banda, demanen recuperar la reducció de dos hores lectives per als majors de 55 anys, així com l’equiparació salarial de tot l’equip (interins i funcionaris) del cos de formació professional amb el cos de secundària.

A més a més, exigeixen eliminar tot el que estableix el decret de plantilles, ja que “la contractació a dit no millora els resultats i no pot ser que l’administració es guardi 9.000 places per adjudicar-les a dit”, assegura Aguilà.Per la seua banda, CCOO indica que estan “afluixant” la tensió per seguir amb les negociacions, encara que el termini que va prometre el conseller Cambray s’hagi esgotat. Després de la taula sectorial del dia 19, consultaran a la seua afiliació si volen secundar la vaga. En canvi, UGT va presentar la seua inscripció a l’aturada divendres passat.

“És l’única manera de fer pressió perquè el departament proposi alguna cosa concreta. Les negociacions van més lentes del que pensàvem”, afirma Josep M. Ibáñez, d’UGT Lleida.

El sindicat de secundària ASPEPC defensa que la vaga “no és oportuna perquè la negociació encara està oberta. S’hauria de fer quan estigui encallada, hauria de ser unitària i únicament d’educació, perquè si va vinculada a la de sanitat es dividirà l’atenció”, defensa Ramon Panadés, secretari territorial del sindicat.

tracking