SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

“Plorar no significa que ets dèbil. Des del naixement, sempre ha estat un senyal que ets viu”, va manifestar Charlotte Brontë (gran novel·lista i poeta anglesa). Plorar ajuda a expressar sentiments de tristesa o pena, però també a engegar-ne altres com la ira, el dolor o la ràbia. Plorem de felicitat i d’alegria. Ens ajuda a alliberar-nos de sentiments negatius i a descarregar aquest estrès que de vegades ens paralitza.

Llavors, la meua pregunta és: Per què no plorar quan realment ho necessitem? Gairebé tots els animals expressen tristesa, depressió i solitud. El plor és una reacció externa davant d’una manera de sentir-se intern. Igual que una persona riu quan està contenta, de la mateixa manera té ganes de plorar quan té un sofriment que el desborda. És una forma d’alleujament perquè a través de les llàgrimes es netegen les ferides de l’ànima.

Una persona se sent millor amb si mateixa quan ha alleujat la seua pena a través de la manifestació externa de la seua pena a través del plor. I per a què ens serveix produir llàgrimes davant d’una situació d’intensitat emocional? Habitualment es donen davant d’una situació dolorosa, en aquest cas segregar llàgrimes sembla que té una funció analgèsica i pal·liativa del dolor. Jo sóc una persona que m’emociono per res i acabo sempre plorant. Per quin plor amb tanta facilitat? Per a mi és desagradable. Qualsevol cosa seriós que parli, on se suposa que he d’enutjar-me o ser taxatiu, em donen ganes de plorar. Si algú s’emociona a la televisió, el mateix, em poso a plorar i si segueixo, puc plorar desconsoladament, no sóc capaç de controlar les meues emocions. Sempre he tingut la curiositat de saber si el plorar amb tanta facilitat és una malaltia i si hi ha o existeix algun medicament o teràpia que em pugui ajudar.

Existeix un proverbi xinès que diu: “No pots impedir que l’au de la tristesa voli sobre el teu cap, però pots impedir que niï als teus cabells”. No totes les llàgrimes són iguals, però plorar alleuja el dolor i millora l’humor i el somni. Shakira va pronunciar en cert moment: “No ploris per qui no t’estima, estima a qui per tu plora.”

tracking