SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Així mateix es titula la darrera novel·la de Ramon Solsona, ambientada a la vall de Cardós. Allò que en la ficció literària va succeir en aquell paratge pallarès l’hivern de 1965 va ser l’assassinat misteriós d’un guàrdia civil, en el context de la construcció de les centrals hidroelèctriques de la comarca. Però allò que va passar a Cardós entre els proppassats 16 i 18 de juny va ser tota una altra història, que no té res a veure amb la mort sinó amb l’amor. Amb el poliamor, per ser més precisos.

Perquè resulta que el veterà hotel Cardós, de Ribera, inaugurat just una setmana després del 18 de juliol de 1936 (allò sí que va ser un cop d’estat i no el que alguns que s’han resistit a condemnar el Glorioso Alzamiento ens acusen ara de promoure als catalans que volem votar en un referèndum), va acollir aquells tres dies en les seves confortables instal·lacions una trobada ben especial, la primera en tot el regne d’Espanya, sota la denominació de Foro Poliamor, dedicat al que la convocatòria on-line descrivia com una “celebración del poliamor y las no monogamias éticas”, consistent en tallers, xerrades i activitats no programades, que intueixo que devien ser la part més interessant del certamen, per allò de l’espontaneïtat i la imprevisibilitat, sempre tan excitants, parlant sobretot del tema de què parlem.

Els assistents al poliamorós sarau van pagar 120 euros per cap, en règim de pensió completa en un hotel que van tancar per a ells sols. El mateix establiment, per cert, que no gaires dècades enrere acostumava a acollir exercicis espirituals organitzats per capellans. Ai, com canvien els temps! Habitacions, salons, menjador, piscines i jardins en exclusiva per als inscrits, dins del marc incomparable de “un pueblo hermoso a los pies de los Pirineos catalanes”, només faltava afegir que als peus també del Pui Tabaca on segons la llegenda va embarrancar l’arca de Noé al baixar el nivell de les aigües del diluvi universal.

Tranquil·litat, bons aliments i amor múltiple. Un cap de setmana complet. A sobre, el peculiar aplec va comptar amb la presència de la doctora Elisabeth Sheff, experta de prestigi internacional en aquest fenomen tan de moda, la qual suposo que subscriuria la definició del poliamor com el fet d’estimar, tant a nivell físic com afectiu, dues o més persones alhora (i no estar boig, que deia el bolero).

tracking