SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan fa temps en una ràdio em van preguntar quina combinació política creia que seria millor per a solucionar d’una vegada el problema polític entre Catalunya i Espanya, vaig dir: a Catalunya un govern de coalició independentista i a Madrid un govern del PSOE que necessiti l’ajuda de les esquerres i els partits nacionalistes catalans i bascos. Doncs el temps va posar el meu desig sobre la taula i el que jo esperava que seria el primer pas cap a una solució definitiva ha estat el primer pas a la constatació que no hi ha solució viable a aquest problema. El govern autoanomenat “més progressista de la història d’Espanya” ha demostrat la seva absoluta incompetència en afrontar de manera valenta el problema amb Catalunya.

I el govern català ha fet de manera magistral allò que no s’ha de fer en una negociació d’aquest nivell: mostrar divisió, enfrontament i lluites fratricides. La famosa “pastanaga” de la taula de diàleg que ha anat fent moure el ruc cap endavant a empentes i rodolons ja s’ha podrit i ara fins i tot els més optimistes veuen que tot eren cortines de fum per mantenir governs febles i malavinguts. Un autèntic fracàs per un país que es venta de ser una democràcia plena.

Precisament en el moment en què han sortit a la llum pública gran quantitat de casos que han demostrat la guerra bruta contra l’independentisme: les escoltes amb el programa Pegasus, les denúncies que arriben d’Andorra, els àudios de Villarejo, la condemna a Espanya del Tribunal d’Estrasburg per les filtracions a la premsa de dades de jutges catalans a favor de la independència.. res de tot això s’ha volgut fer servir per a netejar la bruta democràcia espanyola. És més, s’hi ha passat per sobre de puntetes i s’ha continuat actuant com si tot fos normal i democràtic.

Per tant, si tenint la millor combinació política allà i aquí, i a sobre podent aprofitar gran quantitat de material per a netejar les clavegueres de l’Estat i sanar la malalta democràcia espanyola no s’ha fet res, ja em diran vostès amb qui i en quin moment això serà possible! Amb un futur govern del PP amb majoria absoluta o amb el suport directe o indirecte de Vox? Quina gran oportunitat perduda i quin caos que ens espera properament.

tracking