SEGRE
A totes, moltes gràcies!

A totes, moltes gràcies!SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquest passat dimecres es va celebrar el Dia Internacional de la Dona, una jornada anual reivindicativa en la qual s’ha de deixar molt clar que encara queda molt terreny per recórrer pel llarg camí de la igualtat entre homes i dones. Una igualtat que ha millorat en algunes zones del primer món, però on encara queda molt per fer i sense oblidar que hi ha moltes altres parts del planeta en què les dones encara estan molt i molt lluny de la possibilitat de gaudir d’una vida semblant a la dels homes en relació amb els seus drets. Jo vull aprofitar aquesta circumstància i aquesta columna per deixar per escrit un clar agraïment a les dones de la meva vida.

Per començar, a la meva mare. Una important malaltia de petit em va tenir durant molts mesos al llit sense poder moure’m i això va forjar una especial relació amb ella que es va mantenir al llarg de la vida. L’altre agraïment és el que va lligat a la meva vida professional en el món de l’ensenyament dels idiomes.

A diferència d’altres àmbits laborals, el món dels idiomes i el seu alumnat eren majoritàriament dones quan vaig començar a treballar, això va fer que em passés dècades envoltat de dones dins i fora de l’aula. Durant molts anys, l’equip directiu que m’acompanyava en la direcció de l’EOI de Lleida era tot dones menys jo; 6 a 1. La feina que es va arribar a fer i els èxits i reconeixement que es van aconseguir haurien estat impossibles sense la seva dedicació i entusiasme.

Sens dubte, varen ser els millors anys de la meva vida laboral i que ara, vistos en la distància, encara els valoro més. Si la meva vida com a professor m’ha comportat una gran felicitat i dur a terme somnis que al principi eren impossibles, és en molta gran part gràcies a estar envoltat de totes elles i d’altres dones de dins i fora de l’EOI. Per això és obligat donar-los les gràcies.

No puc citar-les totes per manca d’espai, però no puc estar-me de recordar aquí aquelles que han passat més temps compartint amb mi projectes, alegries, preocupacions i moltes coses més: Cristina, Dolors, Maria, Marta A., Marta S., Mercè, Neus, Sílvia, Sole, Tete.. i evidentment: Sandra. A totes, moltes gràcies!

tracking