SEGRE

TRIBUNA

Pardinyes, ben present

Regidor del barri de Pardinyes

Pardinyes, ben present

Pardinyes, ben presentSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies, en aquestes pàgines, Paco Castillo, membre de la Fundació del Barri de Pardinyes i expresident d’Orvepard, acusava la Paeria d’haver-se “oblidat” del barri. La crítica neixia arran de la decisió de l’Ajuntament de no autoritzar la cavalcada de Reis al barri per motius de seguretat.

Una administració no pot defugir mai les seves responsabilitats i la seguretat n’és una de cabdal, que no pot traspassar a tercers; i hi ha moments en què cal prendre decisions, per impopulars que siguin. Al mateix temps, els protocols de seguretat, cada dia més exigents, s’han de complir i cal que això se sàpiga, sense perdre de vista que es va oferir als organitzadors la possibilitat de celebrar la cavalcada el dia de Reis, quan la Paeria hauria estat en disposició de garantir la seguretat de l’esdeveniment. La proposta, però, va ser rebutjada.

Sosté el senyor Castillo que el que va passar amb la cavalcada demostra que la Paeria s’ha oblidat de Pardinyes i posa una sèrie d’exemples que cal aclarir, perquè alguns projectes ja estan en marxa i d’altres no són de competència municipal o no depenen en exclusiva de la Paeria. Esmenta en primer lloc el Pla de l’Estació i el seu entorn, projecte en què el Govern municipal no ha deixat de treballar mai, però que requereix acords amb altres institucions. Responsabilitza fins i tot el consistori del cabal ecològic del riu, competència exclusiva de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, davant la qual l’Ajuntament només pot elevar peticions. Això no obstant, l’equip de Govern tampoc no s’ha quedat de mans plegades i el juliol passat, per exemple, va organitzar un procés participatiu per redactar el Pla del Riu Segre, amb la voluntat de dissenyar una estratègia que ens permeti millorar la relació amb el riu al seu pas per Lleida, tant des del punt de vista social, ecològic com cultural.

Podríem donar més arguments per rebatre –sempre des del respecte més absolut– les afirmacions del senyor Castillo, però ens limitarem a recordar la feina feta al barri en el present mandat: el 2015 es va millorar la seguretat viària amb la construcció de passos elevats a la cruïlla dels carrers Tarragona/Comtes d’Urgell i Roger de Llúria/Corbins, per exemple. L’any següent es va perfeccionar la seguretat entorn de l’Escola de la Mitjana, amb la nova senyalització i la construcció d’un altre pas elevat al carrer Xavier Puig i Andreu. També es van ampliar les voreres, es va alinear el carrer Camí de Corbins i es van iniciar els treballs en l’estructura i paviment de la passarel·la de l’estació de tren, que van finalitzar el 2017. Durant aquest mandat, l’equip de Govern també ha millorat la pavimentació de l’avinguda Tortosa, Roger de Llúria i Corregidor Escofet; ha arranjat les voreres a Baró de Maials i ha repintat la senyalització de diferents carrers, a més de col·locar la marquesina de l’autobús a Corregidor Escofet. Dins dels pressupostos participatius, s’ha completat el Parc de la Mitjana amb nous jocs infantils (2017), i el projecte de la Rambla Verda (2018) està en fase de projecte. Més: l’any passat el camp de futbol va estrenar grades noves, es va fer una inversió important per renovar els sistemes elèctric i hidràulic de la font de Corregidor Escofet i es van plantat seixanta d’arbres nous al barri. Així mateix, els propers mesos s’actuarà en la millora de la senyalització i en la posada en marxa d’un pas de vianants amb sensors d’avís al carrer Roger de Llúria.

No ens oblidem del barri; no ens oblidem dels veïns. Mai. Les persones són la prioritat de l’Ajuntament i sempre les tenim presents (una última dada: el 2018 els Serveis Socials van donar suport a 721 famílies, 1.803 persones).

tracking