SEGRE

ESNOTICIA

Advocats per la Democràcia acusen el fiscal de mentir

Per dir que van ser els votants els que van agredir policies a Lleida l’1-O || Recorden que hi ha vídeos i comunicats mèdics

Imatge de les càrregues policials al CAP de Cappont.

Imatge de les càrregues policials al CAP de Cappont.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Advocats lleidatans van criticar ahir la falta de resposta per part de la Fiscalia General de l’Estat als ciutadans que van resultar ferits en les càrregues policials de l’1 d’octubre passat a diferents col·legis electorals de Ponent i van carregar contra la manca de raó jurídica en les querelles presentades contra càrrecs del Govern per rebel·lió i sedició. En els seus escrits d’acusació contra el Govern i la Taula del Parlament, el fiscal Maza diu que van ser els votants els que van agredir policies a Lleida, sense fer menció en cap moment als 129 ciutadans agredits per agents en les diferents actuacions policials als col·legis electorals com a la Mariola, Cappont o Alcarràs.

Sobre això, Carles Aguilà, portaveu de l’associació Advocats per la Democràcia, afirma que s’intenta ocultar el que va passar l’1 d’octubre i justificar la imputació dels delictes de rebel·lió i sedició, a l’assenyalar que hi va haver violència per part de la població cap als cossos policials. Tanmateix, fa referència als diferents informes de lesions que s’han presentat fins al moment i al balanç mèdic que va elevar a més d’un miler els ferits a tot Catalunya. Els advocats recorden que hi ha nombroses proves d’aquesta violència policial.

El consistori de Barcelona atén 294 afectats per les càrregues de l’1-O L’ajuntament de Barcelona ha atès 294 persones afectades per les càrregues policials de l’1-O. El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, va presentar ahir un informe en el qual s’arriba a la conclusió que es tracta de l’“episodi de violència institucional massiu més greu a Barcelona però segurament també a Europa”. Asens va confirmar que l’ajuntament exercirà l’acusació particular en el cas de l’home que va perdre la visió d’un ull per un impacte d’una bala de goma, però també va avisar que el consistori tindrà un paper actiu en altres situacions si la Fiscalia “segueix amb la seua actitud obstruccionista”. L’informe de l’oficina d’atenció a persones afectades assenyala que la intervenció policial va tenir “un excessiu ús de la força” amb l’objectiu de “desmobilitzar i crear el pànic”.

tracking