SEGRE

POLÍTICA MÀSTER

Cs demana la dimissió de Cifuentes i reclama al PP buscar un substitut

PSOE i Podem exigeixen al partit taronja que “tingui coratge” i recolzi la moció de censura || El PP reitera que no hi ha motius per al cessament i demana “paciència”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans va demanar ahir la dimissió de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, per les suposades irregularitats en l’obtenció del seu màster, una exigència que ha portat la direcció nacional del PP a negociar amb el seu soci com “reconduir la situació”. Gairebé vint dies després de conèixer-se els dubtes sobre el màster de la presidenta, el portaveu del partit taronja a l’Assemblea, Ignacio Aguado, va demanar la seua dimissió per les traves del PP a la creació d’una comissió d’investigació que la formació havia posat com a requisit per mantenir Cifuentes a la presidència. “És el PP el que ha de determinar fins a quin punt valora conservar el Govern de la Comunitat de Madrid i prendre la decisió d’apartar la senyora Cifuentes o no.” En resposta, el portaveu del PP a l’Assemblea de Madrid, Enrique Ossorio, va assegurar que no veu cap motiu perquè Cifuentes dimiteixi i va instar Cs a “fer el que cregui oportú”. En aquesta línia es va expressar també el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, que va assegurar que volen saber tota la veritat sobre el màster de la presidenta madrilenya i va instar Ciutadans a negociar la comissió d’investigació “al marge d’ultimàtums”. Tot i així, va subratllar que de moment no tenen dades per “desconfiar” de Cifuentes i hauran d’esperar els informes d’investigació.

Per la seua part, PSOE i Podem van aprofitar per tornar a exigir a la formació taronja que doni suport la moció de censura, que van anunciar que es debatrà entre el 13 d’abril i el 7 de maig. “Allà se substanciarà si Ciutadans vol o no regeneració”, va apuntar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que va assegurar que la moció de censura permetrà “obrir un nou temps” a la Comunitat de Madrid.

La polèmica del màster també escatxiga Pablo Casado, que no recorda si va assistir a les classes

Així mateix, Podem, que demà celebrarà una reunió extraordinària per abordar un avenç de les primàries i posar el diputat Íñigo Errejón en el punt de mira per substituir Cifuentes, va exigir a Cs que “tingui coratge” i fermesa democràtica per propiciar la sortida del govern de la presidenta madrilenya donant suport a una moció de censura. La polèmica del màster també està escatxigant el dirigent del PP Pablo Casado, que va realitzar el curs entre els anys 2008 i 2009 però un dels professors assegura que no és a la seua llista d’alumnes. Casado, que també va estudiar a la Universitat Rei Joan Carles, no recorda si va assistir a classe ni si va fer els exàmens.

tracking