SEGRE

El jutge amplia per "complexa" una altra investigació a La Manada

La duu a terme el jutjat de Pozoblanco a quatre dels integrants per uns presumptes abusos sexuals a una jove

Un furgó policial trasllada els integrants de La Manada.

El jutge amplia per "complexa" l'altra investigació a La ManadaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigació que se segueix el jutjat de primera instància i Instrucció de Pozoblanco a quatre membres de La Manada per uns presumptes abusos sexuals a una jove s’ha ampliat per "complexa" i, després de gairebé dos anys de diligències, segueix sense data de judici. Fonts judicials han informat aquest divendres que la investigació que va assumir el jutjat cordovès l’octubre de 2016, quan el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Pamplona li va comunicar la troballa d’un vídeo on veu indicis d’abusos a una jove de Pozoblanco, s’ha "ampliat" a les diligències prèvies. Tanmateix, fonts de la defensa dels investigats han explicat a Efe que s’han oposat a aquesta pròrroga perquè entenen que "no hi ha cap complexitat".

Les fonts han precisat que la investigació sobre el que el jutge navarrès va considerar "abusos sexuals no consentits" a una noia de 21 anys amb "seriosos indicis" que podrien haver-la drogat, hauria d’estar ja "conclosa".

El jutge que va qualificar com a "violació múltiple" els fets pels quals els membres de La Manada van ser condemnats a 9 anys per abusos sexuals a una jove als sanfermines de 2016, va trobar en la investigació un vídeo en un cotxe en el qual un d’ells grava el perruquer, el militar i el guàrdia civil besant, grapejant i rient-se de la víctima, "completament despullada al seient del darrere" i en "profunda inconsciència".

En un moment donat, la jove es va vestir i es va col·locar al seient del copilot on un d’ells la va colpejar "dos vegades a la cara i una altra al braç" en negar-se a la seua petició de fer-li una fel·lació, com explica el jutge d’instrucció de Pamplona en la interlocutòria on es va inhibir d’aquests fets en favor de la instructora de Pozoblanco.

En assumir la investigació, la instructora ha sol·licitat durant aquests vint mesos fins en tres ocasions la declaració de la víctima, dels quatre investigats mitjançant videoconferència, des de les presons on estaven empresonats, així com el testimoni de testimonis dels fets. No obstant això, segons el parer de les defenses, "no existeix cap estratègia dilatòria" per part de les mateixes, ja que la investigació es prolonga "per gairebé dos anys i ni tan sols no hi ha interlocutòria d’instrucció", mentre que "l’assumpte de Pamplona, que és infinitament més complex, en menys de setze mesos es va jutjar".

A més, les fonts han assegurat que en aquesta fase de diligències prèvies, "ni l’acusació particular, ni Fiscalia, ni les defenses" han sol·licitat més proves de les que ha instruït la magistrada cordovesa, per la qual cosa han assegurat desconèixer el motiu de la tardança de la següent fase procedimental, que seria l’ordre de processament. Per tant, les defenses han assegurat que "arribat el moment", estudiaran denunciar "dilacions indegudes" per la tardança.

tracking