SEGRE

Meritxell Batet repetirà com a presidenta del Congrés

S’ha imposat en la segona votacion a Ana Pastor

La nova presidenta del Congrés, Meritxell Batet, aplaudida després de ser escollida per diputats del PSOE

Meritxell Batet repetirà com a presidenta del CongrésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada socialista Meritxell Batet ha estat elegida aquest dimarts presidenta del Congrés per a la XIV Legislatura en imposar-se en la segona votació a la 'popular' Ana Pastor. En concret, l’electa del PSC ha collit 166 paperetes davant els 140 vots que ha aconseguit el seu rival 'popular'.

Les dos es van batre en una segona ronda per a l’elecció de la Presidència del Congrés en haver estat les més votades en la primera, en la que cap no va aconseguir la majoria absoluta requerida.

En aquesta segona votació, Batet no ha afegit més vots que els recollits en la primera, fins i tot a perdut un, però Pastor sí ha aconseguit més suports en tenoir el dels 52 diputats de Vox.

Els de Santiago Abascal ja no podien tornar a votar a la seua candidata a la Presidència, la secretària general del seu grup parlamentari, Macarena Olona, que no va passar a la segona ronda perquè en la primera només havia aconseguit el suport dels seus 52 parlamentaris i va quedar per darrere de Batet i Pastor.

LA DIPUTADA DE LA CUP VOTA EN EL TORN EXTRA

Els diputats han votat mitjançant papereta en urna, com estableix el Reglament. En finalitzar la crida, el president de la Mesa d’Edat, el socialista Agustín Zamarrón, ha preguntat si alguna de ses senyories no havia votat i la diputada de la CUP Mireia Vehí  s'ha aixecat al·legant que no havia estat cridada .Així les coses, Zamarrón li ha donat permís per baixar a introduir la seua papereta a l’urna, li ha demanat perdó per l’error: "Perdoni’ns perquè no sap més el dimoni per vell, sap menys". Després ha procedit al recompte.

tracking