PARALÍMPICS RIO 2016

El ciclisme en pista dóna a Espanya la setena medalla

Els ciclistes espanyols Amador Granados, Alfonso Cabello i Eduardo Santas, en la categoria mixta C1-C5, van aconseguir la medalla de bronze a la prova de 750 metres de velocitat per equips, disputada als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. Amb aquesta medalla, ja són set les que té l’equip espanyol al medaller. Quatre són de bronze, una de plata i les altres dos, d’or.

Granados i Cabello, amb discapacitat física, i Eduardo Santas, que té paràlisi cerebral, van recórrer les tres voltes a la pista en 50,664, mentre que l’equip nord-americà, format per Jennifer Schuble, Joseph Berenyi i Christopher Murphy, va ser quart al parar el crono més d’un segon després, a 51,708. La primera plaça va ser per a la Gran Bretanya, amb un temps de 48,635, i la segona per a la Xina, que va aconseguir la medalla de plata amb 49,014.

Aquesta és la segona medalla de la delegació espanyola als Jocs Paralímpics en la modalitat de ciclisme en pista. La primera va ser el bronze d’Alfonso Cabello en la prova del quilòmetre.

Per la seua part, la nadadora saragossana Teresa Perales, que fa tres dies va aconseguir la medalla de plata en els 200 metres estil lliure, va acabar cinquena a la final dels 50 metres papallona i no podrà sumar a Rio de Janeiro les sis medalles necessàries per igualar en vint-i-vuit el nord-americà Michael Phelps.

La victòria en els 50 metres papallona va ser per a la xinesa Xu Xian, que va parar el cronòmetre a 43.62, davant de la noruega Sarah Louise Rung, que va ser segona, i la italiana Giulia Ghiretti, que va quedar en tercera posició.

L’objectiu de Teresa Perales en aquests Jocs Paralímpics era igualar el nadador olímpic nord-americà Michael Phelps, que ha aconseguit vint-i-vuit medalles en cinc Jocs.

Amb aquest cinquè lloc, la nadadora aragonesa diu adéu a aquesta possibilitat, al poder sumar-ne com a màxim vint-i-set si guanyés en les següents quatre proves que encara li resten per disputar als Jocs Paralímpics de Rio.

“És la primera final en la qual no guanyo medalla en tota la meua vida. He fet tot el que he pogut, però alguna vegada havia de ser”, va declarar l’aragonesa.