POLIESPORTIU BASE

Lleida obté tres medalles estatals amb les seleccions

Dos ors i una plata en els campionats infantils de bàsquet i handbol

Rubín de Celis i Adrián García, a terra al costat del trofeu de campions i els seus companys d’equip.

L’esport de base de Lleida va aconseguir ahir tres medalles amb les seleccions catalanes als Campionats estatals de bàsquet i handbol, que s’han disputat a Huelva i Blanes, respectivament. Àlex Rubín de Celis (Joventut de Badalona) i Adrián García (CB Pardinyes) van aconseguir l’or en el torneig infantil de bàsquet, i Anna Prim (CB Lleida) va obtenir la plata en la mateixa categoria, mentre que en el torneig d’handbol infantil femení, Merli Baró i Katy Tyaglyay (Associació Lleidatana) van aconseguir també l’or, amb la qual cosa rubriquen una jornada històrica per a la base lleidatana.

Les seleccions catalanes infantils de bàsquet, que partien com a favorites, van sumar un doblet a Huelva. L’equip masculí, amb Rubín de Celis i García, es va imposar a la final a una altra de les candidates a aconseguir la medalla d’or, Madrid, per 52-56, en un partit en el qual els lleidatans van estar entre els jugadors destacats. Adrián va ser el més valorat de la final, amb 18 punts, gràcies als seus 9 punts i 14 rebots, mentre que Rubín de Celis va aportar una assistència com un dels directors de joc de la selecció catalana, seguint els passos del seu germà gran, Marc, jugador de l’Actel Força Lleida a la LEB Or. Catalunya va començar el partit amb dubtes i al descans perdia 28-25, però a la segona meitat va remuntar per acabar aconseguint la medalla d’or.

Àlex Rubín de Celis, Adrián García, Anna Prim, Merli Baró i Katy Tyaglyay van ser els lleidatans a les finals

Per la seua part, Anna Prim també va ser una de les més destacades a la final del torneig infantil de bàsquet en categoria femenina, en la qual Catalunya va acabar perdent (57-75) davant de la selecció d’Andalusia. La jugadora del CB Lleida va ser la màxima anotadora del partit per a Catalunya amb 10 punts, encara que la selecció va anar perdent les seues opcions a mesura que transcorria la final. Al descans, Catalunya perdia per 30-39 i les andaluses van sentenciar a la segona meitat per acabar sumant l’or a Huelva. A més, la selecció catalana femenina va estar dirigida pel lleidatà Lluís Biosca.

Mentrestant, a Blanes, les jugadores del planter de l’Associació Lleidatana van aconseguir amb Catalunya la medalla d’or a l’imposar-se a la final al País Valencià per 26-21. Tant Katy com Merli van tenir un paper fonamental en la victòria de la selecció, i Tyaglyay va ser la màxima golejadora, amb 10 gols, 35 en tot el campionat.

Les dos del planter van prendre així el relleu de Jennyfer Nana i Mireia Caldes, que també van ser campiones estatals amb la selecció catalana en el seu període com a infantils.

Val a destacar també que Dolo Martín i Maria Cadens, exjugadores de l’Associació Lleidatana d’Handbol, van aconseguir la medalla d’or com a seleccionadores de l’equip de categoria cadet femenina de Catalunya en el torneig disputat a la localitat gironina de Blanes.