Espanya goleja Costa Rica entre xiulets a Piqué

Màlaga s’acarnissa amb el central en un amistós en què marquen Alba i Iniesta

Messi ahir durant l’amistós que va jugar Argentina davant de Rússia.

Messi ahir durant l’amistós que va jugar Argentina davant de Rússia.EFE

La selecció espanyola va aclaparar ahir a La Rosaleda Costa Rica (5-0) en el primer dels amistosos de preparació per al Mundial de Rússia 2018, un duel en el qual els homes de Julen Lopetegui amb prou feines van trobar oposició al combinat tico i que mostra el gran fons d’armari de la selecció espanyola. La nota negativa, com ja és costum, va ser la descomunal xiulada que va rebre Gerard Piqué per part del públic, que va anar amainant a mesura que passaven els minuts. L’encontre es resumeix en un recital dels jugadors Isco i les dianes de Jordi Alba, Morata, Silva (2) i Iniesta.

En un partit amb domini aclaparador, el seleccionador espanyol va oferir l’oportunitat de debutar al porter de l’Athletic Kepa Arrizabalaga i l’extrem de la Lazio Luis Alberto, tot plegat enmig del gran ambient viscut al coliseu malagueny, rendit al seu paisà Isco Alarcón.

Els primers minuts van ser el preludi del festival ofensiu i golejador que oferiria Espanya durant la primera meitat. Els costa-riquenys, de fet, només van ser a prop de la porteria local al punt de la mitja hora en una rematada de Venegas en la qual Ureña no va poder aprofitar el rebuig. Pel que fa a la segona part, Lopetegui va apostar per donar aire fresc per oferir minuts a la majoria dels seus futbolistes. Així doncs, Iago Aspas, Marc Bartra, Saúl Ñíguez i Nacho van saltar al camp per Piqué, Busquets, Morata i Sergio Ramos.

Aquest dimarts que ve, a les 19.45 hores, la selecció jugarà un nou amistós, aquesta vegada a Rússia davant de l’amfitrió del Mundial.

A l’expectativa hi havia República Democràtica del Congo, que va afrontar la jornada amb opcions matemàtiques. L’esperança passava per la victòria contra Guinea, tal com va succeir (3-1), sempre que Tunísia no puntués. Marroc i Tunísia van completar la llista de seleccions africanes, al classificar-se anteriorment Nigèria, Senegal i Egipte.

Per una altra banda, a les eliminatòries de la UEFA, Dinamarca i Irlanda van empatar sense gols, i van deixar la incògnita per al partit de tornada. Avui es disputen el Suïssa-Irlanda del Nord i el Grècia-Croàcia.

Els marroquins de Lleida celebren el pas al Mundial La comunitat marroquina de Lleida va celebrar ahir amb magnificència la classificació de la selecció per a Rússia 2018, la primera cita mundialista en vint anys. Marroc va vèncer per 0-2 al Félix Houphouët-Boigny el conjunt de Costa d’Ivori, selecció que també depenia de si mateixa per classificar-se. Nabil Dirar i Medhi Benatia van marcar els gols del conjunt marroquí. Rússia serà la cinquena experiència mundialista per a Tunísia, que va empatar sense gols a l’Olímpic de Radès contra Líbia i va obtenir el punt que necessitava per assegurar el primer lloc del grup i segellar la participació en el Mundial, la primera des d’Alemanya 2006.