Viñales aprofita l’absència de Màrquez a Phillip Island

Zarco va xocar contra la moto del de Cervera

Viñales aprofita l'absència de Màrquez a Phillip Island

Viñales aprofita l'absència de Màrquez a Phillip IslandEFE/Archivo

Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) va aprofitar la retirada de Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) per tallar la pitjor ratxa de resultats de Yamaha en vèncer en el Gran Premi d’Austràlia de MotoGP que es va disputar en el circuit de Phillip Island i en el que sud-africà Brad Binder (KTM) i el també espanyol Albert Arenas (KTM) van guanyar en les seues respectives categories.

Viñales, que torna a dalt de tot del podi 29 curses després, va saber aprofitar a la perfecció l’oportunitat que li va brindar la prova, en perdre un dels seus principals protagonistes, l’actual campió del món, Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V), quan aquest va ser envestit pel francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) i la seua moto va patir danys que li van obligar a retirar-se.

Màrquez no va poder aprofitar la seua privilegiada posició en la formació de sortida en aixecar més del previst la roda de davant del seu Repsol Honda en el moment de la sortida i a final de recta es va veure superat per fins cinc pilots, encara que un d’ells, l’italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18) no va poder entrar en la corba i va acabar fent un espectacular recte.

Per davant del campió del món estaven els italians Andrea Iannone (Suzuki GSX RR) i Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18) i l’australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP17), l’únic que va aguantar una mica més l’atac de Marc Màrquez, que en la segona volta ja era líder de la carrera.

Dovizioso, en un segon pla durant els entrenaments, que va acabar en la novena posició, va ser el primer en prendre la iniciativa en la cinquena volta, quan va avançar a Màrquez, que va tenir un contratemps al final de la recta de meta, en ser colpejada la seua moto per la del francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) quan queia, el que la va forçar a retirar-se amb danys al subxassís i colín.

La prova havia perdut un dels seus principals protagonistes quan Dovizioso s’esforçava per defensar el seu lideratge dels atacs de Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), segon d’entrenaments, l’australià Jack Miller i el mateix Iannone.

Viñales es va posar líder en el segon parcial de la vuitena volta i amb una volta ràpida de 1:29.924 va aconseguir alguna cosa més de sis dècimes de segon sobre el seu immediat perseguidor en aquest gir, en tant per darrere el seu company d’equip, l’italià Valentino Rossi, també iniciava el seu propi atac i se situava segon.

El ritme imposat per Viñales li va permetre anar incrementant a poc a poc el seu avantatge, que en l’onzena volta ja era d’1,3 segons respecte a Rossi i més de segon i mig sobre Andrea Iannone, tercer, que poc després "es va colar" en una corba i va perdre diverses posicions, i mentre que Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) se n’anava pels terres en corba quatre.

Una tornat més tard l’avantatge de Viñales ja era de gairebé 1,6 segons i en el tretzè gir havia augmentat fins els dos segons, per la qual cosa bé es podia dir que el seu intent de fuga havia fructificat.

L’avantatge de Maverick Viñales es va acabar consolidant camí de la primera victòria de Yamaha des del Gran Premi d’Holanda de 2017 i seua des de la cursa de França, a Le Mans, també el 2017.

Li van acompanyar en el podi Andrea Iannone i Andrea Dovizioso, amb Álvaro Bautista en una més que meritòria quarta plaça en l’única ocasió en què ha pogut pilotar la Ducati Desmosedici oficial de Jorge Lorenzo aquesta temporada.

El sud-africà Brad Binder (KTM) es va adjudicar la seua tercera victòria de la temporada en imposar-se per tot just 36 mil·lèsimes de segon sobre l’espanyol Joan Mir (Kalex) i amb els també espanyols Xavier Vierge (Kalex) i Augusto Fernández, a tercera i quarta plaça, respectivament.

L’espanyol Albert Arenas (KTM) es va adjudicar la seua segona victòria en Moto3 per davant dels italians Fabio di Gianantonio (Honda) i Celestino Vietti (KTM), mentre que Jorge Martín (Honda) va acabar en la cinquena posició i suma ara 215 punts, dotze més que l’italià Marco Bezzecchi (KTM), que no va poder puntuar en ser enderrocat per l’hispanoargentí Gabriel Rodrigo (KTM).